NATO'dan beklenen açıklama geldi

  NATO Konseyi, Suriye'nin düşürdüğü askeri  uçakla ilgili Türkiye'nin talebiyle istişarelerde bulunmak ve atılacak adımları kararlaştırmak için toplandı.  Ankara 'nın talebiyle Suriye'nin silahsız Türk askeri uçağını düşürmesine verilecek cevabı belirlem

NATO'dan beklenen açıklama geldi

 

 

NATO Konseyi, Suriye'nin düşürdüğü askeri  uçakla ilgili Türkiye'nin talebiyle istişarelerde bulunmak ve atılacak adımları kararlaştırmak için toplandı.  Ankara 'nın talebiyle Suriye'nin silahsız Türk askeri uçağını düşürmesine verilecek cevabı belirlemek için toplanan NATO üyeleri, Türkiye'yle tam dayanışma içinde oldukları mesajını verdi.  

 

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO karargahında Genel Sekreter Anders Fogh Rasmussen'in başkanlığında 2 saate yakın toplantı yapan 28 ittifak üyesinin daimi temsilcisinin onayladığı ortak açıklamada Suriye şiddetle kınandı. 

 

NATO AÇIKLAMASI: SURİYE'NİN EYLEMİ KABUL EDİLEMEZ 

 

Genel Sekreter Rasmussen'in basın toplantısında okuduğu NATO açıklamasında "Durumu yakından ve büyük endişeyle izlemeye devam ediyoruz ve NATO'nun güneydoğu sınırındaki gelişmeleri kontrol altında tutmaya devam edeceğiz" denildi. 

 

RASMUSSEN'İN AÇIKLAMALARI 

 

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, toplantının ardından basın açıklaması da yaptı. Rasmussen, "NATO'nun güvenliği ayrılmaz bir bütündür. Türkiye ile güçlü dayanışma içindeyiz" dedi. 

 

Rasmussen, Türk askeri uçağının düşürülmesi konusunda yapılan toplantıda, ittifak üyelerinden her hangi birine yapılan saldırının üye ülkelerin tamamına yapıldığını belirleyen 5. maddeyi tartışmadıklarını söyledi. 

 

Rasmussen, "Bu olay kabul edilemez bir durumdur. Olayı endişe ile takip ediyoruz. İttifakın bölünmemesi mutlaktır. Biz Türkiye'yi destekliyoruz. Biz Türkiye ile dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade ediyoruz. 

 

Bu olayın tekrarlanmamasını umuyoruz. Tekrarlanması halinde yapılacak istişareler sonucunda gereği yapılacaktır. Suriye'yi kınıyoruz. 5'inci madde gündeme gelmemiştir.  görüşmeler 4. maddeyle ilgiliydi. Türkiye-Suriye gerginliği tırmanmaya devam etmeyecek. Ancak NATO'nun müttefikleri yakından takip etmektedir. Müttefikler olayı kınamıştır." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler