Müslümanlar için 'soykırım' istedi

İsviçre Halk Partisi (SVP) Zürih Kantonu politikacısı Alexander Müller, önceki gün attığı bir tweette , Almanların Yahudi soykırımını kastederek, ’Belki bir kristal gece daha yapmak gerekiyor; ama bu kez camilere’ dedi. Müller’in tweeti bir anda İsviçre g

Müslümanlar için 'soykırım' istedi

İsviçre Halk Partisi (SVP) Zürih Kantonu politikacısı Alexander Müller, önceki gün attığı bir tweette , Almanların Yahudi soykırımını kastederek, ’Belki bir kristal gece daha yapmak gerekiyor; ama bu kez camilere’ dedi. Müller’in tweeti bir anda İsviçre gündemine oturdu. Attığı tweet eleştirilince hemen silen Müller, buna karşın savcılık soruşturmasından kurtulamadı. Yahudi tarihinde Nazi soykırımın başlangıcı olarak kabul edilen kristal gece ifadesini kullanan SVP’li Müller’in evi savcılıkça arandı. Attığı tweetin izini bilgisayarından tam silememiş olan Müller’in suç delili tweet polisince tutanak altına alındı. Camilere soykırım yapalım diyen Alexander Müller’i partisi SVP apar topar partiden ihraç etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler