Müslüman TV yayına giriyor!

Yılbaşından bu yana gündeme olan ve Müslüman toplumca sevinçle karşılanan inisiyatif, bugünkü kararname ile resmen hayata geçirilmiş oldu.Müslümanlar bu yıl 4 saat televizyon 7 saat de radyo yayın hakkına kavuştu. Diğer yandan Flaman devlet kanalı VRT'dek

Müslüman TV yayına giriyor!

Yılbaşından bu yana gündeme olan ve Müslüman toplumca sevinçle karşılanan inisiyatif, bugünkü kararname ile resmen hayata geçirilmiş oldu.

Müslümanlar bu yıl 4 saat televizyon 7 saat de radyo yayın hakkına kavuştu. Diğer yandan Flaman devlet kanalı VRT'deki yayınları hazırlamakla görevli kurum olan Belçika Müslüman Temsil Kurumu (Executif) geçtiğimiz hafta başında Adalet Bakanlığınca feshedildi.

Belçika'da İslamiyet 1974 yılında resmi din olarak tanınmasına karşı, diğer inanç gruplarına tanınan birçok haktan uzun yıllar mahrum kaldı. Bunların başında ise kendilerine ait televizyon ve radyo yayını geliyor. Gazetecilikten gelen ve uzun yıllar Flaman devlet kanalı VRT'de tek Türk asıllı muhabirlik yapan Flaman Parlamento üyesi Veli Yüksel'in gündeme getirdiği Müslümanlara da televizyon ve radyo yayın hakkı son şeklini aldı.

Her beş yılda gözden geçirilen lisans yetkisine göre, Müslümanlar da kurdukları Müslüman Radyo Yayın Derneği 2011 yılı için 4 saat televizyon ve 7 saat radyo yayını kazandı. Televizyon için 112 bin Euro radyo için de 5 bin Euro'luk bütçe hakkı verilen Müslümanların yanı sıra Belçika'da Katolik, Yahudiler, Ortodokslar ve ateistlerin de farklı saat diliminde yayın hakkı var.

Buna karşın Müslüman yayınları koordine etmek gibi vazifesi olan Belçika Müslüman Temsil Kurumu (Executif)'in yeniden yapılanması süreci tıkandığı gerekçesiyle Federal Adalet Bakanı Stefaan Declerck tarafından kurumun tüm yetkileri donduruldu. Ağustos'a yetiştirilmesi düşünülen Müslüman tv ve radyo yayını da olumlu yönde bir gelişme olmazsa istenen zamana yetiştirilemeyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler