Müslüman kardeşler mi saldırdı?

FRANSIZ haber ajansı AFP, Kahire'nin Manial bölgesindeki kaynaklarına dayandırarak, silahlı bir grup Müslüman Kardeşler destekçisinin bölgede 7 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olduğunu yazdı.  Haberde, olayların çıkış nedeni ola

Müslüman kardeşler mi saldırdı?
FRANSIZ haber ajansı AFP, Kahire'nin Manial bölgesindeki kaynaklarına dayandırarak, silahlı bir grup Müslüman Kardeşler destekçisinin bölgede 7 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olduğunu yazdı. 
 
Haberde, olayların çıkış nedeni olarak Tahrir'e gitmek isteyen Müslüman Kardeşler destekçilerinin vatandaşlar tarafından durdurulmak istenmesinin ardından başladığı belirtildi. Mahalle sakinlerinden Muhammed Yahya, saldırıda üç arkadaşını kaybettiğini söyledi. Nil'de bir ada olan Manial'da vatandaşlar şiddetli saldırılar başlamadan önce makineli silahlar, palalar ve sopalar taşıyan onlarca kişiyi gördüklerini belirttiler. AFP, mahalle sakinlerinin olaylar sırasında çatılarda keskin nişancıları gördüklerini belirtiklerini ve sağlık ekiplerinin ise bazı yaralanmaların yukarıdan ateşlenen silahlar sonrası oluştuğunu belirttiğini yazdı. Haberde, olayların İhvan lideri Muhammed Bedii'nin konuşmasından hemen sonra başladığı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler