Mursi'ye idam isteyen başsavcı öldürüldü

Mısır Başsavcısı Hişam Berekat'ın konvoyuna yönelik bombalı saldırı başkent Kahire'de düzenlendi. Başsavcı Hişam Berekat'ın konvoyu evinden işine giderken hedef alındı.Meydana gelen şiddetli patlamada Hişam Berekat ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede

Mursi'ye idam isteyen başsavcı öldürüldü

Mısır Başsavcısı Hişam Berekat'ın konvoyuna yönelik bombalı saldırı başkent Kahire'de düzenlendi. Başsavcı Hişam Berekat'ın konvoyu evinden işine giderken hedef alındı.

Meydana gelen şiddetli patlamada Hişam Berekat ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

MURSİ VE ARKADAŞLARINA İDAM İSTEMİŞTİ

Başsavcı Hişam Berekat, Mısır'da devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile aralarında Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedii'nin de bulunduğu kişiler hakkında idam talep eden başsavcı olarak tanınıyordu.

murs_300.jpg

SALDIRIYI "HALK DİRENİŞİ" ÜSTLENDİ

Saldırıyı "Halk Direnişi" adında bir örgüt üstlendi. Örgüt daha önce Müslüman Kardeşler üyelerini yargılayan savcı ve hakimlere saldırı tehdidinde bulunmuştu. Yarın ülkede Muhammed Mursi'nin iktidarı bırakması talebiyle düzenlenen gösterilerin ikinci yıldönümü. Bu gösterilerin ardından ordu darbe yaparak Muhammed Mursi'yi görevden uzaklaştırmıştı.

murs_9260.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler