Mursi Türkiye’ye gelmeyi neden reddetti?

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Türkiye'ye gelmeyi reddettiği ortaya çıktı. Darbeyle devrilen Mursi ile Türkiye'ye gelmesi konusunda temasa geçildiği ancak Mursi'nin ülkesini ve arkadaşlarını bırakmak istemediği için bu teklifi redd

Mursi Türkiye’ye gelmeyi neden reddetti?
Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Türkiye'ye gelmeyi reddettiği ortaya çıktı. Darbeyle devrilen Mursi ile Türkiye'ye gelmesi konusunda temasa geçildiği ancak Mursi'nin ülkesini ve arkadaşlarını bırakmak istemediği için bu teklifi reddettiği öğrenildi.
Arap Baharı ile birlikte halkın büyük çoğunluğunun desteğini alarak Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi kendisinin göreve getirdi Abdülfettah el-Sisi tarafından yapılan darbe sonucu devrilmiş ve geçtiğimiz günlerde idam cezasına çarptırılmıştı. Her dönemde Türkiye'nin desteğini arkasında bulan Mursi, halkını ve arkadaşlarını bırakmamak için Türkiye'ye gelmeyi reddetti.
 
İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Muhammed Mursi'nin Türkiye'ye Türkiye'ye getirilmesi konusunda girişimler yapıldığı fakat Mursi'nin bunu istemediğini açıkladı. Bülent Yıldırım, "Mursi'yi idam ederseniz binlerce Mursi daha yetişecek" şeklinde konuştu.
 
İHH İnsani Yardım Vakfı üyeleri akşam saatlerinde Eyüp, Eminönü ve Üsküdar iskelelerinden hareket eden teknelerle Bebek'te bulunan Mısır Konsolosluğu'na doğru yola çıktı. Slogan ve tekbirler eşliğinde konsolosluk önüne gelen İHH üyeleri tekneden projeksiyonla Muhammed Mursi'nin fotoğrafı ve Rabia işareti konsolosluk binasına yansıtarak verilen idam kararlarını protesto etti. Rabia işaretinin yansıtıldığı esnada balkonda bulunan bir konsolosluk korumasının hareketleri ilginç görüntüler oluşturdu.
Teknede protesto ile ilgili açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım,"İhvan-ı Müslim özellikle Sünni Dünya'nın en organize olmuş gücüdür. 100 milyona yakın insanı hareket ettirme gücüne sahiptir. Ortadoğu'da Orta Asya'da, Uzak Doğu'da organize olmuş çok güçlü bir harekettir. Bütün İslam Dünya'sını harekete geçirecek etki gücüne sahiptir. Doğal olarak Mısır'da bu infaz gerçekleşirse, Mısır'da önü alınmayan bir kargaşa başlar. Bu sadece Mısır'ı da kaplamaz. Suudi Arabistan'da da İhvan çok güçlüdür. O nedenle darbeye destek veren Suud rejimi, eski rejim bir an önce hatasından vazgeçmeli, Sisi'yi ikna etmelidir. Hapishanede olan herkesin serbest bırakılmasını sağlamalıdır. Sadece Mursi ve arkadaşları bırakılıp diğer hapishanedekilerin işkencelere maruz bırakılmaları doğru değildir. Meydanlarda hak talebinde bulunduğu için hapishanelerde bulunan herkesin çıkarılması gerekir. Eğer Sisi bulunduğu koltukta rahat oturmak istiyorsa İsrail ile olan ilişkilerini kesmelidir. Sisi şuanda İsrail'in güdümünde Filistinli bir direnişi kırmak amacıyla İhvan-ı Müslime karşı darbe yapmaya devam etmektedir. İslam İşbirliği Teşkilatı'nı göreve çağıran Yıldırım,"Mursi ve arkadaşlarının idam edilmesi durumunda Ortadoğu'da suların durulmaz.Bu durum sadece Mısır'ı değil, çevre ülkeleri de ilgilendirir. Bu nedenler İslam İşbirliği Teşkilatı devreye girmeli, Sisi'yi İsrail'den kurtarmalıdır." İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya