Muammer Kaddafi'yi ben vurdum

Dünya Kaddafi'nin linç edilme videolarını konuşurken Sanad el Sadık el Ureybi isimli bir gencin YouTube'da yaptığı açıklama kafaları karıştıdıYouTube'da yayınlanan videoda Sanad el Sadık el Ureybi isimli bir genç, Kaddafi'yi öldüren kişinin kendisi olduğu

Muammer Kaddafi'yi ben vurdum

Dünya Kaddafi'nin linç edilme videolarını konuşurken Sanad el Sadık el Ureybi isimli bir gencin YouTube'da yaptığı açıklama kafaları karıştıdı

YouTube'da yayınlanan videoda Sanad el Sadık el Ureybi isimli bir genç, Kaddafi'yi öldüren kişinin kendisi olduğunu iddia ederek, "Ona iki el ateş ettim. Biri kolunun altına biri de kafasına isabet etti. Ama hemen ölmedi, ölmesi yarım saat sürdü" dedi.

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin linç edildiği yönündeki şüpheler güçlenirken, yeni yayınlanan bir videoda bir genç Kaddafi'yi vuran kişi olduğunu iddia etti.

YouTube'da yayınlanan videoda Sanad el Sadık el Ureybi isimli bir genç, Kaddafi'yi öldüren kişinin kendisi olduğunu iddia ederek, "Ona iki el ateş ettim. Biri kolunun altına biri de kafasına isabet etti. Ama hemen ölmedi, ölmesi yarım saat sürdü" dedi.

Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Af Örgütü'nün, Kaddafi'nin infaz edilip edilmediği konusunda soruşturma başlatılmasını taleplerine karşın ordu konseyi sözcüsü Fethi el Başağa Kaddafi'ye hiçbir şekilde otopsi yapılmayacağını söyledi.

Bir birlik şefinin ise çiftlikteki savaşçılara, "Burada kimse Kaddafi'yi öldürmedi" demeleri için emir verdiği ifade edildi.

"GANİMET" SERGİSİ
Misrata şehrinin dışında bir çiftlikte toplanan muhalifler ise Kaddafi'nin yakalandığı sırada ele geçirdikleri siyah botları, altın kaplama silahı ve bej rengi şalı gururla sergiliyor.

Kaddafi'nin Sirte'de bir kanalizasyon borusunda bulunduktan sonra bindirildiği kamyonetin önünde hatıra fotoğrafları çektiriliyor.

Kaddafi'nin altın tabancası, makineli tüfeği ve uydu telefonu elden ele dolaşıyor.

AFP’ye konuşan savaşçılardan biri telefondan en son arayan kişinin Suriye’den bir kadın olduğunu söyledi.
 
Kaddafi’yi kanalizasyon borusunda bulan 21 yaşındaki Ümran Şaban ise “Onu gördüğümde konuşamadım, düşünemedim. Tek akılma gelen şey, ‘Buraya kadarmış, Kaddafi’nin işi bitti’ oldu” dedi.

"ASLINDA KÜÇÜK BİR FAREYDİ"
Bir başka savaşçı Ahmed Gazal ise, Sirte’de bir çatışmaya katılmak için ilerlerken yolda NATO bombardımanından sağ kurtulmuş bir Kaddafi yanlısı grubuyla karşılaştıklarını ve kısa bir çatışmanın ardından Kaddafi’nin borunun içinde saklandığını öğrendiklerini söyledi.
 
Gazal, “Ümran, Kaddafi’ye daha yakındı. Kaddafi’yi ilk o tuttu. Ben de ‘Allahu ekber’ diyip bacaklarından tutarak dışarı çektim. Borudan çıktığında ‘Ne oluyor?’ diye sordu” diye anlattı.
 
“Onunla yüz yüze geldiğimde bütün suçlarını aklımdan geçirdim. Büyük bir karakter olduğunu düşünüyordum ama aslında küçük bir fareydi” diyen Gazal, Kaddafi’nin yakalandığında kan içinde ve zayıf durumda olduğunu da söyledi.
 
Muhammed Belhac isimli bir başka savaşçı ise “Eğer Kaddafi’yi ben yakalamış olsam ellerimle öldürürdüm. O benim Misrata’daki insanlarımı, bütün dostlarımı öldürdü” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya