''MOSSAD Obama'yı vursun''

ABD’de yayınlanan Atlanta Jewish Time Gazetesi’nin sahibi ve yazarı Andrew Adler bir makalesi nedeniyle sert tepki çekti. Yahudi Amerikan vatandaşlarına yönelik yayın yapan gazetenin sahibi Adler İsrail istihbarat servisi MOSSAD’ın ABD Başkanı Barack Obam

''MOSSAD Obama'yı vursun''

ABD’de yayınlanan Atlanta Jewish Time Gazetesi’nin sahibi ve yazarı Andrew Adler bir makalesi nedeniyle sert tepki çekti. Yahudi Amerikan vatandaşlarına yönelik yayın yapan gazetenin sahibi Adler İsrail istihbarat servisi MOSSAD’ın ABD Başkanı Barack Obama’ya suikast düzenlemesi gerektiğini belirtti.

"İSRAİL'İN KORUNMASI İÇİN GERKELİ"

Adler, Obama’nın öldürülmesinin Amerikan ordusunun İsrail’i İran’a karşı koruması için gerekli olduğunu ifade etti. İsrail Başbakanı Netanyahu’dan Obama’ya suikast düzenlenmesi için MOSSAD’ı harekete geçirmesini isteyen Adler “ABD’deki MOSSAD ajanlarına izin ver Obama’yı ortadan kaldırsınlar. Şimdiki Başkan Yardımcısı böylece Obama’nın yerine geçer. Başkan Yardımcısı yeni bir politikayı uygulamaya koyarak İsrail düşmanlarının yok edilmesi için yardımcı olur” dedi.

"TÜM İHTİMALLER MASADA"

Adler, Obama’nın öldürülmesini içeren bu senaryonun İsrail yönetimince düşünülmüş olabileceğini de iddia ederek “7 milyonluk bir ulusu kurtarmak için ne kadar ileri gidilebilir? Benim gibi siz de, tüm ihtimallerin masada olduğuna inanmalısınız” ifadesini kullandı.

"ÇOK PİŞMANIM"

Makalenin yayınlanmasının ardından Adler yazdıklarından dolayı çok pişman olduğunu söyledi. İsrail’de yayınlanan Haaretz Gazetesi’nin yazarı Chemi Shalev ise konuyla ilgili makalesinde “Adler’i tanımam ama bir aptal olduğu ortada. Yine de yazdığı fikirlerin birçok insan tarafından paylaşıldığı da bir gerçek” dedi. ‘MOSSAD Obama’yı öldürsün’

AMERİKAN ORDUSU İSRAİL'İN YANINDA

Öte yandan ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey, İran’ın nükleer programı konusunda İsrail’de temaslarda bulundu. Ziyaret çerçevesinde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile de görüşen Dempsey olası bir İran saldırısı durumunda ABD’nin devreye gireceği konusunda güvence verdi. İsrail’deki Yad Vaşhem’i de (Soykırım Müzesi) ziyaret eden Dempsey buradaki defteri imzaladı.

Dempsey altına imza attığı defterdeki yazıda “ABD yeni bir soykırımın bir daha yaşanmaması için İsrail ile birlikte çalışacak ve elinden gelen her şeyi yapacaktır” ifadesini kullandı. Dempsey Peres’e de “ABD İran’a karşı İsrail”in yanındadır’ dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya