Mogadişu patlamaları Trabzon'u etkiledi

Haber61 – Haber Merkezi – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Somali ziyareti öncesi bu ülkenin başkentinde patlama meydana geldi. Mogadişu'daki Türk heyetinin kaldığı otelin önünde bombalı saldırı düzenlendi. El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütünün üstl

Mogadişu patlamaları Trabzon'u etkiledi

Haber61 – Haber Merkezi – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Somali ziyareti öncesi bu ülkenin başkentinde patlama meydana geldi. Mogadişu'daki Türk heyetinin kaldığı otelin önünde bombalı saldırı düzenlendi. El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütünün üstlendiği saldırıda bir Türk hafif şekilde yaralanırken; ikisi saldırgan, beş kişinin öldüğü belirtildi.

Bu saldırının ayrıntıları art arta gelirken patlamaların göbeğinde Trabzon firmalarının olduğu dikkatlerden kaçmadı. Ülkenin başkenti Mogadişu’da meydana gelen patlamalar dünyanın gözünü bu şehre dönmesine neden oldu. Bu kentte bulunan Uluslararası Havalimanı ve Deniz Yolu trafiğinin sağlandığı Liman’ı Trabzon asıllı Türk firmalarının bir süreden beri üstlendiği öğrenildi.

Trabzon Limanını da işleten Albayraklara ait firmanın bu ulaşım ağlarını bir kısmını işleten firmalar olduğu öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler