Mısır'dan şok Türkiye iddiası!

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'den gelen bir konteynırda ses tabancaları ele geçirildiğine yönelik iddialarla ilgili Mısır makamlarından derhal somut bilgi istedi. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Mısır'da dün akşam bir televizyon  programında, "Türki

Mısır'dan şok Türkiye iddiası!
Mısır Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'den gelen bir konteynırda ses tabancaları ele geçirildiğine yönelik iddialarla ilgili Mısır makamlarından derhal somut bilgi istedi.
 
Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Mısır'da dün akşam bir televizyon  programında, "Türkiye'den gelen bir konteynır içinde gerçek silaha dönüştürülebilen ses tabancaları ele geçirildiğine" dair iddialar hakkındaki bir soru üzerine, söz konusu iddialarla ilgili gerekli soruşturmanın başlatılması  için ele geçirildiği ileri sürülen silahlara ilişkin somut bilgilerin Türkiye'ye  iletilmesinin, Kahire Büyükelçiliği vasıtasıyla ilgili Mısır makamlarından talep  edildiğini belirtti.
 
Ayrıca söz konusu iddiaya ilişkin, kardeş Mısır'ın istikrar ve  huzuruna Türkiye'nin büyük önem atfettiği, Mısır'da hangi gerekçeyle olursa  olsun, şiddete başvurulmasını kesinlikle kabul edilemez olarak görüldüğü  vurgulandı. Dışişleri kaynakları, Türkiye'nin her türlü şiddeti kuvvetle  kınadığına dikkat çekerken, "kardeş Mısır'ın bir an önce, en geniş katılımla  ulusal uzlaşı sağlaması ve kısa sürede demokrasiye  dönmesinin samimiyetle  beklendiğini" kaydetti.
 
'DERHAL ARAŞTIRILSIN'
 
Dışişleri Bakanlığı,bu iddianın derhal araştırılmasını isterken Mısır’da “hangi gerekçeyle olursa olsun şiddete başvurulması kesinlikle kabul edilemez" dedi.
 
Aynı zamanda Kahire’deki Türk Büyükelçiliği, Mısır makamlarından derhal konu hakkında araştırma yapılmasını istedi.
 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bir soru üzerine yaptığı açıklamada  Mısır'da 17 Temmuz akşamı yayınlanan bir televizyon programında dile getirilen silaha dönüştürülebilen ses tabancaları iddiası için “Bu tür iddiaların derhal en ciddi ve kapsamlı şekilde araştırılması ve gerçeğin süratle ortaya çıkarılması gerekmektedir” dedi. Sözcü şöyle devam etti:
 
“Bu çerçevede  gerekli soruşturmanın başlatılması için   ele geçirildiği ileri sürülen silahlara ilişkin somut bilgilerin tarafımıza iletilmesi Kahire Büyükelçiliğimiz vasıtasıyla ilgili Mısır makamlarından  talep edilmektedir.”
 
Sözcü, “Kardeş Mısır’ın istikrar ve huzuruna büyük önem atfeden Türkiye, bu ülkede hangi gerekçeyle olursa olsun   şiddete   başvurulmasını kesinlikle kabul edilemez olarak görmekte ve her türlü şiddeti kuvvetle kınamaktadır” da dedikten sonra “Kardeş Mısır’ın bir an önce en geniş katılımla ulusal uzlaşı sağlaması ve kısa sürede demokrasiye  dönmesi en samimi dileğimizdir” sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya