Mısır'da kanlı pazar

Bakanlık kaynakları, ülke genelindeki gösterilerde, 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 94 kişinin yaralandığını belirtti.Ölüm ve yaralama olaylarının hangi kentlerde ve nasıl meydana geldiğine ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.Müslüman Kardeşler Teşkilatı

Mısır'da kanlı pazar

Bakanlık kaynakları, ülke genelindeki gösterilerde, 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 94 kişinin yaralandığını belirtti.

Ölüm ve yaralama olaylarının hangi kentlerde ve nasıl meydana geldiğine ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı ise (İhvan) Mısır genelindeki gösterilerde 18 kişinin öldüğünü açıkladı.

İhvan'ın resmi internet istesinde yapılan açıklamada, "6 Ekim zaferi" dolayısıyla düzenlenen gösterilerde, Tahrir'in yakınlarında bulunan Ramses Meydanı'na ulaşan göstericilere, güvenlik güçlerinin sert müdahalede bulunduğu, "Baltacılar"ın da eylemcilere saldırdığı belirtildi.

Bölgedeki müdahalenin devam ettiği dile getirilen açıklamada, şimdiye kadar aralarında 18 yaşındaki bir gencin de yer aldığı 11 kişinin öldüğü, 100'den fazla yaralının bulunduğu ifade edildi.

Tahrir Meydanı'nın yakınlarındaki Dokki bölgesindeki müdahalede 3 kişinin öldüğü ve onlarca yaralının bulunduğu aktarılan açıklamada, Minya kentinin Delga bölgesinde devam eden gösterilerde de güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı bombanın yanısıra gerçek mermi de kullanıldığı ve burada da 4 kişinin öldüğü onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

Gösteriler sürüyor
Öte yandan Mısır'da 6 Ekim zafer kutlamaları ile eş zamanlı düzenlenen darbe karşıtı gösteriler, ülkenin çeşitli kent ve bölgelerinde devam ediyor. Güvenlik güçleri gösterilere biber gazıyla müdahale ediyor. Darbe karşıtı gösterilerde 134 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya