Mısır'da İhvan'a yönelik yasaklamalar artıyor!

Mısır İdari Mahkemesi'ndeki ''Devlet Hukuk Heyeti'', Müslüman Kardeşler (İhvan) Teşkilatının siyasi kolu Hürriyet ve Adalet Partisinin (HAP) kapatılması için mahkeme kararı çıkartılmasını tavsiye etti.Adli kaynaklar, tavsiye kararının, Siyasi Parti İşleri

Mısır'da İhvan'a yönelik yasaklamalar artıyor!

Mısır İdari Mahkemesi'ndeki ''Devlet Hukuk Heyeti'', Müslüman Kardeşler (İhvan) Teşkilatının siyasi kolu Hürriyet ve Adalet Partisinin (HAP) kapatılması için mahkeme kararı çıkartılmasını tavsiye etti.

Adli kaynaklar, tavsiye kararının, Siyasi Parti İşleri Komitesinin HAP'ı tescil kararının iptali ve partinin kapatılması için bir Mısırlının yaptığı başvuru doğrultusunda alındığını bildirdi.

Tavsiye kararının bağlayıcı olmadığı belirtilirken, mahkemedeki ilgili komitenin tavsiyelerinin ''devlet güvenliği'' doğrultusunda alındığı, bu yönüyle genelde dikkate alındığı ifade ediliyor.

Bu arada  HAP Sözcüsü Hamza Zuba, tavsiye kararı ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:

''Şu an tavsiyenin bağlayıcı bir durumu yok ancak askerin egemenliğindeki yargıdan her davranışı bekliyoruz. Bu sadece İhvan'a değil ülkedeki demokrasi ihtimallerine yapılmış darbelerdir. Siyasi tarihi böylesi güçlü ve halkın desteklediği bir yapı, yasaklamalarla sindirilemez. Abdunnasır ve Mübarek sindiremediyse Sisi de sindiremeyecektir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya