Mısır'da idam kaldırılsın çağrısı

Güçlü Mısır Partisi Başkanı Abdulmunim Ebu'l-Futuh, idam cezasının kaldırılması çağrısında bulundu. Ebu'l-Futuh, internet sitesinde, ülkenin içinde bulunduğu siyasi krizin aşılması için bazı önerileri içeren "girişim" adı altında bir açıklama yaptı. Giriş

Mısır'da idam kaldırılsın çağrısı
Güçlü Mısır Partisi Başkanı Abdulmunim Ebu'l-Futuh, idam cezasının kaldırılması çağrısında bulundu.
 
Ebu'l-Futuh, internet sitesinde, ülkenin içinde bulunduğu siyasi krizin aşılması için bazı önerileri içeren "girişim" adı altında bir açıklama yaptı.
 
Girişiminde Mısır'da verilen idam kararlarına değinen Ebu'l-Futuh, "Ülkenin içinde bulunduğu şu dönemde idam cezası kaldırılmalı. Hapishanelerde, polis merkezlerinde insan haklarını ihlal edenlerin, barışçıl göstericileri öldüren ve yaralayanların yargılanması gerek" ifadelerini kullandı.
 
Ebu'l-Futuh, geçtiğimiz dönemlerde yargılanan tüm mahkumların haklarında çıkan hükümlerin gözden geçirilmesi, aleyhlerinde herhangi bir suç işlediklerine dair somut ve net deliller bulunmayan muhalif liderlerin serbest bırakılması ya da genel af çıkması çağrısı yaptı.
 
İhtiyati hapis kararının uzatılması, gösteri yasağı gibi anayasaya ve insan haklarına aykırı tüm uygulamaların durdurulmasını isteyen Ebu'l-Futuh, ceza kanununda değişikliğe gidilmesi önerisinde bulundu.
 
 Ebu'l-Futuh, "Korku cumhuriyetinde yaşamaya başladık. Kaçırma, zorla bastırmaya çalışma, kara propagandaya maruz bırakma gibi uygulamalar yalnızca bir muhalif grupla ilgili değil, bu uygulamalar tüm muhaliflere uzanıyor" ifadelerine yer verdi.
 
ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI
 
Cumhurbaşkanlığı için erken seçim çağrısında bulunan Ebu'l-Futuh, bağımsız yeterli bir geçiş hükümeti kurulması, yeni hükümete tarafsız bir başbakan tayin edilmesini önerdi.
 
Ebu'l-Futuh, "Cumhurbaşkanı bazı yetkilerini Başbakan'a devretmeli. Yasama yetkileri de meclise devredilmeli. Meclis'in görevi sorunlu kanunlarda değişiklik yapmak, uluslararası çevrelerce tanınan geçiş dönemi adaletini sağlamak üzere kanunlar çıkarmak, gerçek bir adalet sağlanmasının önündeki engelleri yok etmek olmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.
 
İçişleri Bakanlığı yapısında da bazı değişiklikler yapılması gerektiğini belirten Ebu'l-Futuh, şunları kaydetti:
 
"İçişleri'nin yönetmeliğinde erken seçim yapılmasına hazırlık olarak, insan haklarını koruma altına alan, Mısır'ı terör tehlikesinden muhafaza eden kanunlarla uyumlu değişiklik yapılmalı. İhtiyati hapis kararı ile tutuklu bulunan öğrenci, kadın, yaşlı ve sağlık sorunları olanlar serbest bırakılmalı."
 
Sivil toplum kuruluşlarının haklarına değinen Ebu'l-Futuh, özgürce hareket edebilmelerini sağlamak üzere sivil toplum kuruluşları kanununda değişiklik için ciddi bir diyalog ortamı oluşturulması çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya