Mısır'da darbenin 100. günü!

Mısır'daki askeri darbenin 100. günü, Rabia Platformu ve Türkiye İmam Hatipliler Vakfı tarafından Konya'da sabah namazında Kunut Duası okunacak. Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Başkanı Ecevit Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada insanlık ayıbı Mı

Mısır'da darbenin 100. günü!

Mısır'daki askeri darbenin 100. günü, Rabia Platformu ve Türkiye İmam Hatipliler Vakfı tarafından Konya'da sabah namazında Kunut Duası okunacak.

 Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Başkanı Ecevit Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada insanlık ayıbı Mısır'daki darbenin 100. gününe yaklaştıklarını belirtti.

Dünyanın birçok bölgesinde Müslümanların zulüm gördüğünü ifade eden Öksüz, "zulme rıza göstermek zulümdür" düsturuyla hareket ettiklerini söyledi. Zulme rıza göstermediklerini her şartta haykırmaları gerektiğini vurgulayan Öksüz, şunları kaydetti:

"Dili, dini ırkı, cinsiyeti fark etmeksizin kim zulüm altındaysa zalimin karşısında, mazlumun yanında olmak, İslami ve insani bir erdemdir. Darbecilere en sert tepkiyi Türkiye verdi ve verilmeye de devam ediyor. Siyasi irade, söylemleriyle gerek yurt içinde gerekse uluslararası platformlarda darbecilere karşı duruşuyla örnek bir refleks gösteriyor. Biz de bir sivil toplum kuruluşu olarak darbe ve darbecilere karşı mazlumların yanında olmak istiyor ve bu çerçevede faaliyetler yapıyoruz. İnsani ve vicdanı duyguları gelişmiş, her türlü kesimi darbeyi kınamaya ve telin etmeye davet ediyoruz. Darbeden sonra Rabia Platformu kuruldu. Bu platform ülke sathında sivil toplum kuruluşlarıyla iş birlikleri yapıp, darbeyle ilgili konferans, miting ve protesto gösterileri icra ediyor. Rabia Platformu ile Mısır'daki darbenin 100. gününe rastlayan cuma günü sabah namazında Kapu Camisi'nde düzenleyeceğimiz Kunut Duası programına insani hassasiyetleri gelişmiş herkesi bekliyoruz."

Öksüz, Müslümanların Kunut Duası'nı dara düştükleri dönemlerde okuduklarını, duanın Müslümanlara yardım, zalimlere ise telin anlamını taşıdığını dile getirdi.

Zulüm karşıtlarını, her şehirdeki merkezi camilerde o gün Kunut Duası okumaya davet eden Öksüz, sözlerini söyle sürdürdü:

"Rabia Platformu'nun sloganı 'Sen Susarsan Dünya Susacak'. Zulmü ve zalimleri kınarken mazlumların çektiği sıkıntıları hem unutma hem de unutturma diyoruz. Unutmadığımızı göstermek ve unutturmamak gerektiğini hatırlatmak, ümmet olma bilincini geliştirmek için tüm dünya Müslümanları arasında kardeşiliği yaygınlaştırmak hepimizin ortak görevi duygusuyla hareket ediyoruz. Bu Müslümanların bir sorunu değil insanların sorunudur. Farklı dinlerden olsa da insani değerleri gelişmiş, vicdani hassasiyetlerini koruyan tüm insanları bu zulmü lanetlemeye ve mazlumların acılarını paylaşmaya davet ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya