Milli marş krizi!

Geçtiğimiz mart ayına kadar Ukrayna’ya bağlı bulunan Kırım yarımadasının Yalta şehrinde öğrenciler Ukrayna marşından vazgeçmedi.Rusya milli marşının ilk çaldığı anda şaşıran öğrenciler bir an sussa da daha sonra toparlanarak ellerini kalplerinin üstüne ko

Milli marş krizi!

Geçtiğimiz mart ayına kadar Ukrayna’ya bağlı bulunan Kırım yarımadasının Yalta şehrinde öğrenciler Ukrayna marşından vazgeçmedi.

Rusya milli marşının ilk çaldığı anda şaşıran öğrenciler bir an sussa da daha sonra toparlanarak ellerini kalplerinin üstüne koyup, Ukrayna milli marşını okudu.

Üst sınıfların Ukrayna milli marşı okumasına alt sınıflar ise alkışlarla destek verdi. Rusya marşının bir an sesinin kısılması akabinde yüksek sesle açılarak öğrencilerin sesi bastırıldı.

Rusya’nın Ukrayna topraklarındaki ilhak girişimleri nedeniyle milliyetçi duyguların arttığı ülkede bu sene mezun olan gençlerin büyük kısmı, Ukrayna bayrağının renkleri sarı-mavi fularlar taktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler