Mescid-i Aksa'da gerilim

İsrail polisi, namaz kılmak için Mescid-i Aksa'ya gelen Müslümanların girişini engellerken, Yahudi yerleşimciler Aksa'nın avlusuna girdi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail polisi, sabah saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa kapıları ile çevres

Mescid-i Aksa'da gerilim
İsrail polisi, namaz kılmak için Mescid-i Aksa'ya gelen Müslümanların girişini engellerken, Yahudi yerleşimciler Aksa'nın avlusuna girdi.
 
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail polisi, sabah saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa kapıları ile çevresindeki tarihi bölgedeki sokakları tuttu. Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin verilmeyen Müslümanlar, bu nedenle sabah namazını caddelerde kılmak zorunda kaldı.
 
Kudüs'teki İslami Vakıflar Genel Müdürü Şeyh Azzam el-Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail polisi, sabah saatlerinden itibaren 50 yaş altı erkeklerin ve bütün kadınların Aksa'ya girişini engelliyor. İsrail'in şiddeti körüklemekten başka bir işe yaramayan bu gibi uygulamalarını reddediyoruz" dedi.
 
Adını vermek istemeyen Aksa'nın güvenlik görevlilerinden biri de Megaribe kapısında bulunan İsrail polisinin Yahudi yerleşimcileri koruma altında Aksa'ya girmesine izin verdiğini ifade etti.
 
Sık sık benzeri ihlaller ve engellemelerde bulunan İsrail polisi, dün de Mescid-i Aksa avlusuna baskın düzenlemişti. Camide ibadet için bulunan Filistinlilerin tepki göstermesi üzerine polis kutsal mekanda ses bombası ile göz yaşartıcı gaz kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler