Merkel'den Yunanistan açıklaması!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Atina’nın gerekli iradeyi göstermesi durumunda Yunanistan ile AB, IMF ve AMB’den oluşan kreditörleri arasında bir anlaşma sağlanabileceğinin hala mümkün olduğunu söyledi.Almanya Başbakanı Merkel, Alman Parlamentosu’nda Yun

Merkel'den Yunanistan açıklaması!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Atina’nın gerekli iradeyi göstermesi durumunda Yunanistan ile AB, IMF ve AMB’den oluşan kreditörleri arasında bir anlaşma sağlanabileceğinin hala mümkün olduğunu söyledi.

Almanya Başbakanı Merkel, Alman Parlamentosu’nda Yunanistan’ın mali krizine ilişkin konuştu. Almanya’nın Yunanistan’ı Euro Bölgesi içerisinde tutmak için çabaladığını dile getiren Merkel, Yunanistan’ın da reformları kararlılıkla uygulaması gerektiğini ifade etti.

Merkel, Atina yönetiminin iradesini göstermesi durumunda Avrupa Birliği (AB), Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Merkez Bankası’ndan (AMB) oluşan Troyka ile anlaşma sağlanabilmesinin halen mümkün olduğuna inandığını belirterek, “İradenin olduğu yerde anlaşma için bir yolun da olduğunu düşünüyorum. Yunanistan’da idareyi elinde tutanlar bu iradeyi gösterebilirlerse bu üç kuruluşla bir anlaşma sağlanması hala mümkün” dedi.

Öte yandan, Alman Başbakan konuşmasını sonlandırdıktan sonra alkışlanırken, muhalefetteki bazı Sol Parti (Linke) üyeleri de “Yunanistan’la dayanışma” yazılı pankartlar kaldırırken, bir üye de “Bu ekonomi öldürüyor, Avrupa’yı değiştirmeliyiz” diye bağırdı. Parlamento Başkanı Norbert Lammert de parlamento kurallarını hatırlatarak pankartların derhal kaldırılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya