Mecliste rüşvet skandalı!

KKTC’deki Demokrat Parti-Ulusal Güçler oluşumundan (DP-UG) dün istifa eden İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ile Milletvekili Ahmet Kaşif’in kendisine güven oylamasında ‘Evet’ demesi ve milletvekilliğinden istifa etme

Mecliste rüşvet skandalı!
KKTC’deki Demokrat Parti-Ulusal Güçler oluşumundan (DP-UG) dün istifa eden İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ile Milletvekili Ahmet Kaşif’in kendisine güven oylamasında ‘Evet’ demesi ve milletvekilliğinden istifa etmesi karşılığında 7 bin 700 dolar rüşvet teklif ettiğini iddia etti.
 
Aslanbaba, Kaşif ve Denktaş’ın kendisine ayrıca maaş bağlama, İskele Belediye Başkanlığı gibi vaatlerde bulunduklarını da öne sürdü.
 
KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin Hasan Bozer başkanlığında, güven oylaması gündemi ile toplanan Genel Kurulu’nda, güven oylaması başlamadan önce Ejder Aslanbaba, kürsüde konuşma yapmak istedi. Aslanbaba’nın talebi Bozer tarafından reddedildi. Bunun üzerine Aslanbaba’nın elinde paralar ve CD ile kürsüye çıkması üzerine oturuma ara verildi.
 
Milletvekillerinin salonu terk etmesinden sonra Aslanbaba, basına yaptığı açıklamada, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ile Ahmet Kaşif’in kendisine güven oylamasında evet demesi ve milletvekilliğinden istifa etmesi karşılığında 7 bin 700 dolar rüşvet teklif ettiğini iddia etti.
 
Aslanbaba, Kaşif ve Denktaş’ın kendisine ayrıca maaş bağlama, İskele Belediye Başkanlığı gibi vaatlerde bulunduklarını da öne sürdü. Aslanbaba, elinde, iddialarını kanıtlayacak ses kayıtları olduğunu söyledi. 7 bin 700 doları Dipkarpaz İlkokulu’na bağışlayacağını kaydeden Aslanbaba, polise suç duyurusunda bulunacağını belirtti.
 
KKTC Meclisi rüşvet iddiasıyla sarsıldı. Kürsüye çıkan vekil Aslanbaba, DP-UG Başkanı Denktaş’ın güven oylamasına ‘Evet’ oyu vermesi için kendisine 7 bin 700 dolar rüşvet teklif ettiğini açıkladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya