Maliki’den genel af önerisi!

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, IŞİD’in bölgede gücünü arttırması sonrası Irak ordusuna karşı savaşanlara genel af önerisinde bulundu.Haftalık olarak düzenlediği ulusa seslenişte konuşan Maliki, ülkede kan döken ve insan öldürenler hariç hükümete karşı sav

Maliki’den genel af önerisi!

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, IŞİD’in bölgede gücünü arttırması sonrası Irak ordusuna karşı savaşanlara genel af önerisinde bulundu.

Haftalık olarak düzenlediği ulusa seslenişte konuşan Maliki, ülkede kan döken ve insan öldürenler hariç hükümete karşı savaşanlara seslenerek, “Bölgede hükümete karşı savaşan insanlara doğru olan yolu seçmeleri için genel af öneriyorum. Kan döken ve öldürenlerin dışındakileri bu genel affa dahil edeceğiz” dedi.

Nuri el-Maliki konuşmasında IŞİD’in ilan ettiği hilafet hakkında da konuşarak örgütün hilafet ilan etmesi ve İslam Devleti kurduklarını duyurmasının tüm bölgeyi tehdit ettiğini belirtti. Maliki açıklamasında, “Bu durum bölgedeki tüm devletlere kırmızı bir halkanın içerisinde olduklarına dair bir mesajdır” dedi. Maliki ayrıca, “Irak’ta yahut civar bölgelerde hiç kimse IŞİD’in bu planı sonucunda güvende olmayacaktır” dedi.

IŞİD, geçtiğimiz günlerde Irak’ın Diyala kentinden Suriye’nin Halep kentine kadar olan noktada hilafet ilan ettiklerini belirtmişti. Açıklama IŞİD’in liderlerinden Ebubekir Bağdadi tarafından yapılmıştı. IŞİD sözcülerinden Ebu Muhammed el-Adnani ise Irak ve Levant sözcüklerinin resmi evraklardan kaldırıldığını ve devletin bundan böyle İslam Devleti adıyla anılacağını belirtmişti. Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ise başta ABD olmak üzere birçok ülke tarafından IŞİD işgallerine karşı etkin bir rol oynayamamakla suçlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler