Mali'de THY personeli rehin alındı

Silahlı 10 kişi lüks bir otelde yaklaşık 170 kişiyi rehin aldı. Rehin alınanlar arasında 6 Türk Hava Yolları personeli de bulunuyordu. 7 Türk'ten 5'i serbest bırakıldı. Mali'nin başkenti Bamako'da silahlı kişilerin, Radisson Otel'e girerek üç kişiyi öldür

Mali'de THY personeli rehin alındı

Silahlı 10 kişi lüks bir otelde yaklaşık 170 kişiyi rehin aldı. Rehin alınanlar arasında 6 Türk Hava Yolları personeli de bulunuyordu. 7 Türk'ten 5'i serbest bırakıldı.

Mali'nin başkenti Bamako'da silahlı kişilerin, Radisson Otel'e girerek üç kişiyi öldürdüğü belirtiliyor. Güvenlik yetkilileri, bu sabah gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından saldırganın elinde 140'ı müşteri, 30'u personel toplam 170 rehine olabileceğini bildirdi.

France 24 televizyonun verdiği habere göre Mali'nin başkenti Bamako'da bulunan Radisson oteli sabahın ilk saatlerinden beri bir saldırıya sahne oluyor.

Zengin Avrupalı müşterilerin tercih ettiği otelin içine diplomatik plakalı bir araçla giren saldırganlar ellerindeki silahları müşteriyle karşı kullandılar, saldırganların otelin yedinci katında oldukları ve bölgenin polis kontrolüne alındığı bildirildi.

mali2.jpg

Rehine krizinin yaşandığı, 190 odalı lüks otelde, ülkede görev yapan BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) yetkililerinin de konakladığı ifade ediliyor.

THY personeli de otelde

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Bamako uçuşlarını gerçekleştiren personelin de kaldığı otelde, pilot ve hosteslerin de rehineler arasında bulunduğu kaydedildi. Rehin olan THY personelinin isimleri şöyle: İsmail Yerli, Sadık Murat Arat, kabin memurları Murat Gündüz, Şerife Tascı Kabacık, Lütfiye Deniz Kıvrak ve Eray Sevim.

mali3.jpg

ABD Bamako Büyükelçiliği'nden açıklama

ABD Bamako Büyükelçiliği Twitter üzerinden, "Elçilik, Radisson Otel'de aktif bir saldırgan olduğunun farkında. Elçilik personeli sığınacak bir yer bulsun. Tüm ABD vatandaşları sığınacak bir yer bulsun. ABD vatandaşlarının aileleriyle irtibat kurmasını tavsiye ediyoruz" mesajlarını paylaştı.

Kur'andan ayet okuyanlar serbest bırakıldı

Rehinelerden Kuran'dan ayetler okuyabilenlerden bazılarının serbest kaldığı yönünde bilgiler var. Otelde rehin alınanlar arasında 7 Çinli turistin de olduğu belirtiliyor.

Güvenlik güçleri otele girdi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Mali'nin başkenti Bamako'da rehineleri kurtarmak için operasyon başlattı. Güvenlik yetkilileri, 50'ye yakın rehinenin serbest bırakıldığını açıkladı. Otelde 7 Türk bulunuyordu. 5'i serbest bırakıldı.

Yetkililer,ölü sayısının 4'e yükseldiğini kaydetti.

mali4.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya