Mahkemeden şok karar!

 ABD’de Iowa Mahkemesi’nin verdiği karar gündeme damgasını vurdu. Mahkeme, erkek bir işverene, kadın çalışanını ‘seksi giyinip tahrik ettiği’ gerekçesiyle kovma hakkını tanıdı. ABD’nin Iowa eyaletinde bir mahkeme, iş dünyası için emsal değeri taşıyan bir

Mahkemeden şok karar!

 

ABD’de Iowa Mahkemesi’nin verdiği karar gündeme damgasını vurdu. Mahkeme, erkek bir işverene, kadın çalışanını ‘seksi giyinip tahrik ettiği’ gerekçesiyle kovma hakkını tanıdı.
 
ABD’nin Iowa eyaletinde bir mahkeme, iş dünyası için emsal değeri taşıyan bir karara imza attı. Eyalette bundan böyle işverenlerin “aşırı çekici” olmalarını gerekçe göstererek çalışanlarını kovma hakkı yasal olacak.Karar, diş hekimi James Knight‘ın asistanı Melissa Nelson’ı eşinin isteği doğrultusunda işten çıkarmasının ardından konunun mahkemeye taşınması üzerine alındı. 10 yılı aşkın bir süre Knight’ın asistanlığını yapan Nelson, patronuyla flört etmediğini ve kendisine haksızlık edildiğini söyledi. Knight ise çalışanının vücudunu saran kıyafetler giymesinden rahatsız olduğunu, bu rahatsızlığını da Nelson’a ilettiğini anlattı.
 
Erkek olsaydım işten atılmazdım
 
Üç yıl önceyse Kngiht’ın asistanına cep telefonundan cinsel içerikli mesajlar attığı fakat hiçbirine yanıt alamadığı da ortaya çıktı. Mesajları gören Knight’ın eşi ise, Nelson’ın kovulmasını sağladı.  Nelson, Knight’ın ekibindeki diğer çalışanlarının da kadın olduğunu ve kendisine haksızlık edildiğini öne sürdü. 7 hakim  davayı “bir çalışanın hiçbir flört yaşamadığı halde işvereni tarafından dayanılmaz çekici bulunmasının” işten kovulma gerekçesi olup olamayacağı açısından inceledi ve Knight’ın haklı olduğuna karar verdi. Nelson, “Eğer erkek olsaydım kovulmayacaktım” diyerek karara isyan etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler