Libya'dan kaçan Türkler bulundu

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Libya'nın Derna kentinden önceki gün kendi olanaklarıyla sadece pusula kullanarak kaçan 6 sualtı teknisyeni ve bir kaptan, akşam saatlerinde Datça açıklarında, Sahil Güvenlik Komutanlığının ekipleri tarafında

Libya'dan kaçan Türkler bulundu

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Libya'nın Derna kentinden önceki gün kendi olanaklarıyla sadece pusula kullanarak kaçan 6 sualtı teknisyeni ve bir kaptan, akşam saatlerinde Datça açıklarında, Sahil Güvenlik Komutanlığının ekipleri tarafından fark edildi.Ekiplerin sahile çıkardığı Türklerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

 

Türklerin, Libya lideri Muammer Kaddafi güçlerinin, çalıştıkları tesisi ve kenti bombalayacağı ya da ayaklanmacıların kentteki yabancıları gözaltına alacağı söylentilerinin güçlenmesi nedeniyle kaçarak saatte 6-7 mil hız yapan bir tekneyle 140 mil uzaklıktaki Girit Adası'na ulaşmayı hedeflemişti. Geride kalan işçiler, Hicret-1 isimli teknenin limandan sorunsuz ayrıldığını ve gözden kayboluncaya kadar sorunsuz ilerlediğini belirtmiş, ancak gemide bulunanların bir haberleşme aygıtı olmadığı için kaçan Türklerle iletişim kurulamamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya