Libya'da Kaddafi sonrası bir ilk

 Ülkenin güneyindeki çatışmalar ve doğusundaki bağımsızlık taleplerinin gölgesinde gerçekleşen seçimlerde, Libyalılar 120'si bağımsız, 80'i siyasi partilerin temsilcilerinden oluşacak Kurucu Meclis'in üyelerini belirleyecek. Oy verme işlemi TSİ 21.00'de s

Libya'da Kaddafi sonrası bir ilk

 

Ülkenin güneyindeki çatışmalar ve doğusundaki bağımsızlık taleplerinin gölgesinde gerçekleşen seçimlerde, Libyalılar 120'si bağımsız, 80'i siyasi partilerin temsilcilerinden oluşacak Kurucu Meclis'in üyelerini belirleyecek.

 

Oy verme işlemi TSİ 21.00'de sona erecek.

 

Libya Başbakanı Abdurrahim el Keib, seçimlerin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını belirtti.

 

Trablus'daki Rixos Otel Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan El Keib, devrimi yapan halkın seçimlerine da sahip çıkacağını söyledi.

 

Başbakan Keib, İçişleri Bakanlığı, Polis Teşkilatı, Libya Ordusu, devrimciler, sivil toplum kuruluşları ve halkın seçimin güvenliği için teyakkuz  halinde olacağıı belirterek, seçimleri sabote etmeye yönelik her türlü hareketin Libya devrimine karşı ve eski rejim lehine olacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya