Libya'da flaş gelişme!

Söz konusu plan, Libya'daki çatışmaları sonlandırarak siyasi bir çözüm bulunması amacıyla Kaddafi ile Libyalı isyancılar arasında görüşmeler yürütecek bir komisyonun kurulmasını öngörüyor. Komisyon da Güney Amerika, Avrupa ve Ortadoğulu temsilcilerden olu

Libya'da flaş gelişme!

Söz konusu plan, Libya'daki çatışmaları sonlandırarak siyasi bir çözüm bulunması amacıyla Kaddafi ile Libyalı isyancılar arasında görüşmeler yürütecek bir komisyonun kurulmasını öngörüyor. Komisyon da Güney Amerika, Avrupa ve Ortadoğulu temsilcilerden oluşturulacak. 

 

EL Cezire, Kaddafi ile Arap Birliği Genel Sektereri Amr Musa'nın, Venezüella lideri tarafından sunulan öneri üzerinde mutabık kaldıklarını belirtti.

 

Musa'nın, Reuters'a yaptığı açıklamada ise, "Chavez'in planı konusunda bize bilgi geldi. Ancak bunun üzerinde hala düşünüyoruz. Dün bazı liderlere danıştık" dediği bildirildi.  

 

Kaddafi ile Chavez'in Salı günü bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, Libya'daki son durumu ele aldığı belirtilmişti.

 

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

İç savaşın eşiğine gelen Libya'da son iki günkü çatışmalar, bir petrol ihracat limanının da bulunduğu doğu kenti Brega'da yoğunlaştı.

 

Kentin kontrolünü elinde bulunduran isyancılar, bölgeyi dün iki kez bombalayan Kaddafi güçlerini püskürtmeyi başardı. Kaddafi'nin Afrikalı paralı askerleri Libya halkının üzerine saldırttığını belirten Bingazi'deki muhalifler ise uluslararası kamuoyundan yardım talep ederek, BM destekli bir hava saldırısı düzenlenmesi için çağrıda bulundu.

 

Kaddafi, Batılı güçlerin ülkesine müdahale etmesi halinde Libya'nın "yeni bir Vietnam" olabileceği konusunda uyarırken, uzmanlar da bölgedeki değişken şartlar göz önüne alındığında acele alınacak kararların ciddi sonuçlar doğurabileceğini ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya