Kurnazca yöntem geliştirdiler

Artvinli Kenan Yılmaz ve Galli Kerry Donnelly, evlerinin önündeki hız tutkunlarını durdurmak için kurnazca yöntemler geliştirdi.Artvin'in Borçka ilçesinin bir köyünde, evinin önündeki toprak yoldan geçen araçların ortalığı toza dumana katması yüzünden pen

Kurnazca yöntem geliştirdiler

Artvinli Kenan Yılmaz ve Galli Kerry Donnelly, evlerinin önündeki hız tutkunlarını durdurmak için kurnazca yöntemler geliştirdi.

Artvin'in Borçka ilçesinin bir köyünde, evinin önündeki toprak yoldan geçen araçların ortalığı toza dumana katması yüzünden pencerelerini bile açamayan Kenan Yılmaz isimli vatandaşın kendine has çözümü haberlere konu olmuş ve çok ilgi çekmişti.

Alaca köyünde yaşayan Yılmaz, televizyon tamircisinden 3 adet çalışmayan televizyon satın almış ve bunları yola döşemişti. Yoldan geçen otomobiller ise bu televizyonları hız kontrolü için kurulmuş MOBESE sistemi sanıp hızlarını düşürmeye başlamış; böylece Kenan Yılmaz'ın da dertleri son bulmuştu.

 

BİN 500 STERLİNE ALDI

Güney Galler'de de, araçların mahalleden çok hızlı geçmesi nedeniyle büyük sorunlar yaşayan Kerry Donnelly adlı adam, benzer bir çözüm buldu... Artvinli vatandaşın tekniğinden mi esinlendi bilinmez, Kerry Donnelly, eBay açık artırma sitesinden, bin 500 sterlin karşılığında, daha önce polis aracı olarak kullanılmış bir van satın aldı.

Daha sonra bu aracın etrafına sarı-siyah bant çekip, arka kapının üzerine de, hız kamerası görünümde bir resim yapıştırdı. Gizli radar aracı şeklindeki bu vanı, sürekli hız limitinin aşılması sonucu can tehlikesinin yaşandığı mahalleye park eden 3 çocuk babası Donnelly, artık buradan hızla geçen sürücülerin, bu 'kamerayı' gördüklerinde anında sürat düşürdüğünü ve kendilerinin de böylece rahat ettiğini söylüyor.

 

KANUN İHLALİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Güney Galler polis yetkilileri de pratik zekalı bu adamın, kendince geliştirdiği bu yöntemle hiçbir kanunu ihlal etmediğini belirtiyor...

İŞTE ARTVİNLİ'NİN ÇÖZÜMÜ

Artvin'de evinin önündeki toprak yoldan geçen araçların kaldırdığı tozdan rahatsız olan Kenan Yılmaz, ilginç bir çözüm buldu.

Borçka ilçesinin Alaca köyüne bağlı Yanıklı Mahallesi’nde yaşayan Kenan Yılmaz (57), 5 yıl önce emekli olarak köyüne yerleştiğini, burada ailesiyle birlikte stresten uzak bir hayat sürdürmeye çalıştığını söyledi.

Yılmaz, köy yaşamını çok sevdiğini, tek sıkıntısının evinin önündeki toprak yoldan kalkan tozun verdiği rahatsızlık olduğunu belirterek, "Evim toprak yolun hemen kenarında. Yoldan araçların geçişi sırasında oluşan toz evin her tarafını etkiliyor. Özellikle balkona hiç çıkamıyoruz, hatta eşim çamaşır asamıyor" dedi.

 

Toprak yolu toz kalkmaması için sürekli hortum yardımıyla ıslattığını ifade eden Yılmaz, "Yaz mevsimi dolayısıyla yol hemen kuruyor ve yeniden toz yükselmeye başlıyor. Bu durum beni ve ailemi çok fazla rahatsız ettiği için ’bu sorunu nasıl çözebilirim’ diye düşünmeye başladım. Bunun üzerine aklıma yoldan geçen araçların hızını kesmek için bir fikir geldi" diye konuştu.

 

-KAMERA ŞAKASI MI YAPIYORSUNUZ?-

Yılmaz, Artvin’deki bir televizyon tamircisinden çalışmayan 3 adet televizyon satın aldığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Aldığım televizyonlardan ikisini evin biraz ilerisinde yolun her iki tarafına, diğerini de evin hemen önüne yerleştirdim. Yolun kenarındaki televizyonları gören sürücüler ne olduğunu anlamaya çalıştıkları için hızlarını düşürüp, buradan yavaş geçmeye başladılar. Böylece artık yoldan toz kalkmıyor. Biz de balkonda rahatça oturabiliyoruz. Eşim çamaşırları istediği gibi balkona asabiliyor. Yaklaşık bir ay önce hayata geçirdiğim bu sistem çok başarılı oldu."

Bazı sürücülerin araçlarından inip televizyonları incelediklerini vurgulayan Yılmaz, "Zaman zaman eve kadar gelen sürücüler, televizyonların niçin yola koyulduğunu soruyorlar. ’Kamera şakası mı yapıyorsunuz’ diyen bile oluyor. Bu sistemi öğrenenler, yoldan tekrar eskisi gibi hızlı geçmeye başlıyorlar" dedi.

 

-"MOBESE SİSTEMİ OLDUĞUNU SANMIŞTIM"-

Yoldan geçen sürücülerden Nurettin Gündoğdu ise yol kenarında bulunan televizyonların dikkatini çektiğini belirterek, "İlk zamanlar bunların MOBESA sistemi olduğunu sanmıştım. Mecburen yavaş geçiyordum. Merak edip aradan inip ev sahibine sordum. Aldığım cevap karşısında çok şaşırdım" diye konuştu.

Gündoğdu, böyle bir yöntemi, ancak Karadenizli birinin yapacağını ifade ederek, "Karadeniz insanın üstün zekasını bir kez daha burada gördüm. Bence başarılı da olmuş. Biz de bu sistemi kendi evimizin önünü kurmayı düşünüyoruz. Bizim evimizde yol kenarında" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya