Kuran-ı Kerim yakıldı, 2 kişi öldü

Afganistan'ın Mezar-I Şerif kentinde Amerikalı bir din adamının Kuran-ı Kerim'i yakmasını protesto için düzenlenen gösteride kan döküldü. 8 kişiden ikisinin başlarının kesilerek öldürüldüğü ifade ediliyor.BM'nin Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentindeki, Yar

Kuran-ı Kerim yakıldı, 2 kişi öldü

Afganistan'ın Mezar-I Şerif kentinde Amerikalı bir din adamının Kuran-ı Kerim'i yakmasını protesto için düzenlenen gösteride kan döküldü. 8 kişiden ikisinin başlarının kesilerek öldürüldüğü ifade ediliyor.

BM'nin Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentindeki, Yardım Misyonu (UNAMA) ofisine saldırı oldu, Birleşmiş Milletler'in 8 çalışanı öldü.Amerikalı bir din adamının Kuran-ı Kerim'i yakması nedeniyle düzenlenen ve yaklaşık bin kişinin katıldığı protesto gösterisinin ardından küçük bir grup, Birleşmiş Milletler binasına saldırdı.

Binaya ilk başta taş fırlatan grup, daha sonra içeri girerek aralarında yabancıların da bulunduğu 8 çalışanı öldürdü. Çalışanlardan ikisinin başlarının kesilerek öldürüldüğü belirtilirken, hayatlaırnı kaybedenlerin hangi ülkelerden oldukları konusunda bir bilgi verilmedi.

BM Sözcü Yardımcısı Ferhan Hak, UNAMA'nın başı ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Afganistan Özel Temsilcisi Steffan Di Mistura'nın ne olduğunu yerinde görmek için şu an Mezar-ı Şerif'e gitmek üzere yolda olduğunu söyledi.

Mezar-ı Şerif kentinde, ABD'nin Florida eyaletinde 20 Martta Kur'an-ı Kerim'in bir kopyasının yakılmasını protesto edenlerin BM bürosuna yaptığı saldırıda 10 kişinin öldüğü bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler