Kralların servetleri göz kamaştırıyor!

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi  tarafından yayınlanan listede ilk 10'da yer alan kralların servetleri göz kamaştırıyor. Listenin başında ise Tayland kralı Bhumibol Adulyadej yer alıyor. Adulyadej'in serveti 35 milyar dolar olarak hesaplanmış. Dergide yer al

Kralların servetleri göz kamaştırıyor!

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi  tarafından yayınlanan listede ilk 10'da yer alan kralların servetleri göz kamaştırıyor. Listenin başında ise Tayland kralı Bhumibol Adulyadej yer alıyor. Adulyadej'in serveti 35 milyar dolar olarak hesaplanmış. Dergide yer alan kral milyarderlerin listesi ise şöyle:

1- Kral Bhumibol Adulyadej- Tayland. Yaş: 80. Serveti: 35 milyar dolar: Ülke içi ve dışında borsada işlem gören milyar dolarları aşan hisseleri bulunuyor. Ülkede ayrıca çok sayıdaki şirketin sahibi.

2- Şeyh Khalifa bin Zayed Al Nahyan- Birleşik Arap Emirlikleri. Yaş: 60. Serveti: 23 milyar dolar; Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı. Petrol zengini. City bank ile dünya genelinde ortak yatırımları bulunuyor. New York'da bulunan ve 800 milyon dolar olarak hesaplanan Chrysler binasını satın almak için fiyat verdi.

3- Kral Abdullah bin Abdul Aziz- Saudi Arabistan. Yaş: 84. Serveti: 21 milyar dolar:

2005 yılında ülke yönetimine geldi. Petrol milyarderi. Kendi ismini taşıyan bir kent inşa etmeye başladı. Ekonomistlere göre Saudi Arabistan bütçesine giren günlük 1 milyar dolarlık petrol servetinde kralın hissesi bulunuyor.

4- Sultan Haji Hassanal Bolkiah- Brunei. Yaş: 62. Serveti: 20 milyar dolar: Petrol ve doğal gaz zengini.

5- Şeyh Mohammed bin Rashid- Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai. Yaş: 58. Serveti: 18 milyar dolar: Dubai'yi yönetiyor, Sony Dubai Holding'in sahibi. ABD'de ve Avustralya'da Kentuck ile ortak yüzlerce çiftliği bulunuyor.

6- Prens Hans-Adam II- Liechtenstein. Yaş: 63. Serveti: 5 milyar dolar. Aile bankası LGT'in sahibi.

7- Şeyh Hamad bin Khalifa Al Thani- Katar. Yaş: 56. Serveti: 2 milyar dolar: 1995 yılında babasına karşı yaptığı darbe sonucu ülke yönetimine geldi. Gelirlerinin çoğu petrol ve doğal gazdan geliyor. Dünyada kişi başına düşen milli gelir sıralamasında 1'inci sırayı alıyor.

8- Kral Mohammed VI- Fas. Yaş: 46. Serveti: 1.5 milyar dolar: 1999 yılında babasının ölümü ile yönetime geldi..Ülkedeki fosfor madenlerinin sahibi. Ayrıca Fas'ın en büyük devlet şirketi ONA'nın da tek varisi.

9- Prens Alberto II- Monaco. Yaş: 50. Serveti: 1.4 milyar dolar: Monte Carlo casinolarının hissadarı. Sanat koleksiyonları ile ilgili milyonlarca dolar yatırımı bulunuyor.

10- Sultan Qaboos bin Said- Umman. Yaşı: 67. Serveti: 1.1 milyar dolar: 1970'de babasını devirerek ülke yönetimimi ele geçirdi. Petrol ile ilgili yatırımları bulunuyor. Lüks yat meraklısı ve yatlarının sayısı bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler