Kosava'da hükümet kuruldu

Kosova’da seçimlerin yapılmasına rağmen 6 aydır kurulamayan hükümet 181 gün sonra Kosova Meclisi’nde gerçekleştirilen bugünkü oturumda kuruldu.Kosova Demokratik Partisi (PDK) ile Kosova Demokratik Birliği’nin (LDK) kurduğu İsa Mustafa’nın koalisyonu taraf

Kosava'da hükümet kuruldu

Kosova’da seçimlerin yapılmasına rağmen 6 aydır kurulamayan hükümet 181 gün sonra Kosova Meclisi’nde gerçekleştirilen bugünkü oturumda kuruldu.

Kosova Demokratik Partisi (PDK) ile Kosova Demokratik Birliği’nin (LDK) kurduğu İsa Mustafa’nın koalisyonu tarafından kurulan hükümet onaylanmasının ardından Başbakan adayı LDK lideri İsa Mustafa için oylama yapıldı. Yeni Kosova Hükümeti üyeleri, Meclis tarafından onaylandıktan sonra yemin etti.

Kosova’da 19 bakanlıktan oluşan yeni hükümet yapılan oylamada 38 karşı 2 çekimser olmak üzere 73 evet oyu ile onay aldı. Kosova’nın yeni başbakanı İsa Mustafa, oylamanın ardından yaptığı açıklamada, hep birlikte çalışarak Kosova’nın demokratik gelişmesi, ekonomik kalkınması ile Avrupa-Atlantik oluşumları ile bütünleşmesi yolundaki tüm engellerin aşılacağını belirterek, yolsuzluk, organize suç ve aşırıcılıkla mücadele eden bir hükümet garantisinde bulundu. Yeni hükümette görev yapacak Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar ’a bir kez daha Kamu Yönetimi Bakanlığı verildi.

Kosova’nın 5’inci hükümetinde yer almaktan duyduğu mutluluğu İHA mikrofonlarına paylaşan Bakan Mahir Yağcılar, bir Bakanlığın alınmasının Kosova Türk toplumu ve KDTP için büyük önem arz ettiğini kaydetti. Bakanlığın alınmasının KDTP’nin seçim vaatlerinden bir tanesi olduğunu kaydeden Yağcılar, “Umarız bu Bakanlıkla birlikte hem Kosova’ya hem Türk toplumuna ve partimize daha fazla bir şeyler vermeye çalışacağız. Amacımız Kosova’nın daha güçlü hale gelmesi, Kosova’da refah düzeyinin yükselmesidir.

Bu şekilde de toplumumuzun daha iyi bir konumda olmasını sağlamaktır. Umarız bu dönem içerisinde bilhassa kamu yönetiminde reformların uygulanması çerçevesinde azınlıktaki topluluklarının katılımlarını sağlayacağız. Bu anlamda da Kosova Türk toplumunun sivil çalışanlar arasında sayısının daha fazla olması amacını da gütmekteyiz. Ama aynı zamanda bizim her zaman arzuladığımız Kosova Cumhuriyeti’nin, Avrupa Birliği yolunda ilerlemesi ve elbette bizim için önemli olan Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerin üst bir düzeye çıkarılmasıdır” ifadelerini kullandı.

KDTP’nin ve Kosovalı Türklerin Kosova hükümetlerinde 3’üncü dönemde yer aldığını kaydeden yeni seçilen Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, bunun çalışmalarının bir karşılığı olduğunu belirtti. Yağcılar, “5’inci hükümette de yer almamız parti olarak, Türk toplumu olarak yeni Başbakan İsa Mustafa tarafından verilen güven ve sorumluluk, onur verici olmakla birlikte daha fazla çalışmamıza vesile olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler