Köpek ararken antik şehir buldular

Bölgede tümülüs (toprak yığını ile tepe şekli verilmiş mezar alanı) araştırması yaparken köpekleri Homeros’un kaybolduğunu belirten Roosevelt, şunları anlattı: “Onu ararken, kendimizi birden bazı kalıntıların içinde bulduk. Şaşkınlıkla etrafı incelemeye b

Köpek ararken antik şehir buldular

Bölgede tümülüs (toprak yığını ile tepe şekli verilmiş mezar alanı) araştırması yaparken köpekleri Homeros’un kaybolduğunu belirten Roosevelt, şunları anlattı: “Onu ararken, kendimizi birden bazı kalıntıların içinde bulduk. Şaşkınlıkla etrafı incelemeye başladık. Daha sonra buradan topladığımız kalıntıları teknik cihazlarımızla inceledik ve M.Ö. 2000’li yıllara ait bir kale tespit ettik. Bulduktan sonra ABD’ye gönderdiğimiz Homeros sayesinde çalışmalarımızda heyecan verici bir aşamaya geldik. Bulgular, Hitit devleti bünyesindeki Arzava Krallığı’na bağlı antik Pisidia Bölgesi şehirlerinden biri Seha Nehri Ülkesi’ni işaret ediyor. Kale, bölgenin en büyük kalelerinden biri. Kentin, Truva’dan 4 kat daha büyük olduğu anlaşılıyor. Yine bu yerleşimin, orta tunç ve genç tunç çağı dönemlerine ait, tarihte parayı ilk kez kullanan Lidyalıların atalarının yaşadığı bir başkent olduğunu tahmin ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya