Kömür madeninde patlama:19 ölü

Çin'in güneyindeki Guizhou eyaletine bağlı Liupanshui şehrinde bir kömür madeninde meydana gelen grizu patlamasında 19 madenci hayatını kaybetti. Devlet hayatını kaybeden her bir maden işçisi için 660 bin yuan (yaklaşık 100 bin dolar) tazminat ödeneceğini

Kömür madeninde patlama:19 ölü

Çin'in güneyindeki Guizhou eyaletine bağlı Liupanshui şehrinde bir kömür madeninde meydana gelen grizu patlamasında 19 madenci hayatını kaybetti. Devlet hayatını kaybeden her bir maden işçisi için 660 bin yuan (yaklaşık 100 bin dolar) tazminat ödeneceğini açıkladı.

Çin Radyo Portalı sitesinde yer alan haberde, Çin'in Liupanshui şehrinde bir kömür madeninde meydana gelen grizu patlamasında 19 madenci hayatını kaybettiği bildirildi. Maden ocağında çalışan 34 kişiden 19 kişi ölürken, 15 kişinin de kurtarıldığı belirtildi.Devlet hayatını kaybeden her bir maden işçisi için 660 bin yuan (yaklaşık 100 bin dolar) tazminat ödeneceğini açıkladı.

Çin Devlet İş Güvenliği Kurumundan yapılan açıklamada, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya