Komşu ülkeye roket saldırısı planı yaparken yakalandılar

Endonezya polisinin, Singapur'a roket saldırısı yapmayı planlayan 6 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi

Komşu ülkeye roket saldırısı planı yaparken yakalandılar
Yerel kaynaklar, Endonezya'nın Batam adasından Singapur'un Marina Körfezine roket saldırısı düzenleme hazırlığındaki 6 kişinin polis tarafından gözaltına alındığını belirtti.

Endonezya polis yetkilileri, gözaltına alınanların sorgusunun devam ettiğini ve grubun diğer terör örgütleriyle bağlantılarının araştırıldığını kaydetti.

Singapur'un The Straits Times gazetesinin polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde de aralarında grubun lideri Gigih Rahmat Deva'nın da yer aldığı, 19 ila 46 yaşlarındaki 6 Endonezyalı'nın, Singapur veEndonezya güvenlik güçlerinin ortak çalışmasıyla yakalandığı ifade edildi.

Singapur İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, saldırı planının ortaya çıkmasından sonra, Singapur güvenlik güçleri ile Endonezyalı yetkililerin ortak çalışmalarıyla saldırının önlendiği belirtildi.

Açıklamada, olaya müdahale etmek amacıyla, polis ve diğer istihbarat kurumları tarafından ülke içerisinde ve sınırlarda güvenlik önemlerinin artırıldığı kaydedildi.

Marina Körfezi ve çevresi, Singapur'un sembolik yapılardan olan Marina Bay Sands Hotel'in de yer aldığı ülkenin en önemli turistik merkezleri arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya