Kıbrıs karıştı!

KKTC‘de Gazimagosa yakınlarındaki sınır köyü Akıncılar‘a giren üç Rum polisi, takip ettikleri bir genci sınırı geçtikten sonra tutuklayıp kendi bölgelerine götürmek istedi. Edinilen bilgiye göre, silahlı Rum polisler, kamyoneti ile ara bölgedeki tarlalard

Kıbrıs karıştı!

KKTC‘de Gazimagosa yakınlarındaki sınır köyü Akıncılar‘a giren üç Rum polisi, takip ettikleri bir genci sınırı geçtikten sonra tutuklayıp kendi bölgelerine götürmek istedi. Edinilen bilgiye göre, silahlı Rum polisler, kamyoneti ile ara bölgedeki tarlalarda gördükleri Coşkun Alaslan’ı kovaladı.

RUM POLİSLER TUTUKLANDI

Aracıyla köy içine kaçan Coşkun Alaslan (19), evinin önünde durdu ve yardım istedi. Yardıma gelen yöre halkı, Rum polislerce kelepçelenen ve yere yatırılan Coşkun Alaslan’ı kurtardı. Önce polisin sonradan da askerlerin gelmesiyle Rum polisler, tutuklanarak sorgulanmak üzere Lefkoşa Polis Genel Müdürlüğü’ne (PGM) götürüldü.

"TÜRK ASKERİ KURTARDI"

Olayı yaşayanlar, Rum polisinin sınır ihlali ve bir KKTC köyünde operasyon yapmasını kınadı.

Ağabeyini kurtarmak isterken Rum polisler tarafından darp edilen Neslihan Alaslan ise, Türk askerinin kendilerini kurtardığın söyledi.

Sınır köyü olan Akıncılar da köylülere ait bazı tarlalar tam sınırda ve kovalanan gencin anız denilen bitki köklerini yakmak için bölgede bulunduğu ifade edildi.

Olayın duyulması üzerine ara bölgeden sorumlu Birleşmiş Milletler Barış Gücü devreye girdi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya