Kenya köylüsü Twitter'da

Köyün muhtarı Francis Kariuki son olarak sabaha karşı köy öğretmeninin evine hızsızların girdiği haberini alınca hemen bir tweet attı. Köylülerin birkaç dakika içinde öğretmenin evinin önünde toplandığı, hırsızların kaçtığı belirtildi.Bu durum muhtarın Tw

Kenya köylüsü Twitter'da

Köyün muhtarı Francis Kariuki son olarak sabaha karşı köy öğretmeninin evine hızsızların girdiği haberini alınca hemen bir tweet attı. Köylülerin birkaç dakika içinde öğretmenin evinin önünde toplandığı, hırsızların kaçtığı belirtildi.

Bu durum muhtarın Twitter'ı ilk kullanması değil. Muhtarın daha önce de kayıp hayvanlarla ilgili tweetler attığı, bu sayede kayıp bir koyunun ve ineğin bulunduğu kaydedildi.

Muhtar, Twitter'ın zaman ve para israfını önlediğini, artık mektuplar yazıp posterler bastırmak zorunda kalmadığını anlattı.

Kariuti, Twitter sayesinde sorumlu olduğu bölgedeki suç oranını düşürdüğünü vurguladı.

Kariuki'nin 300 takipçisi olduğu, ancak kendi bölgesindekilerin çoğunun doğrudan ya da dolaylı olarak mesajları alabildiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler