"Kendisinden başka herkesi suçluyor"

ABD'nin en popüler gazetelerinden USA Today, 'Ayyaşlar, aşırı uçlar, yabancı ajanları ve hatta Twitter - Türkiye Başbakanı Türkiye'de toplumun önemli bir bölümünü saran şiddet olayları için kendisiyle partisinden başka herkesi suçluyor' diye yazdı.Amerika

"Kendisinden başka herkesi suçluyor"

ABD'nin en popüler gazetelerinden USA Today, 'Ayyaşlar, aşırı uçlar, yabancı ajanları ve hatta Twitter - Türkiye Başbakanı Türkiye'de toplumun önemli bir bölümünü saran şiddet olayları için kendisiyle partisinden başka herkesi suçluyor' diye yazdı.

Amerikalı gazeteci Gareth Jenkins'in "Başbakan hiç sağduyulu davranmıyor" sözlerine yer veren gazeteye göre Jenkins de Başbakan Erdoğan için "Neredeyse hezeyan içinde, bu gösterilerin kendiliğinden başladığını ve daha önce hiç siyasete bulaşmamış küçük gruplar tarafından organize edildiği gerçeğini kabul edemiyor" dedi. USA Today, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin birçok şehrinde polisle çatışan binlerce göstericiyi küçümseyerek "çapulculuk" ve "serserilikle" suçladığını kaydettikten sonra şu ifadelere yer verdi:

"Öyle bile olsa son birkaç günde tırmanan bu gösteriler, Erdoğan'ın inançlı bir Müslüman gençlik yetiştirmek üzere alkole ciddi sınırlamalar getirmesinden sonra başladı. Ancak modern bir Türkiye için yapılan İstanbul ve Ankara'daki gösterilere rağmen Başbakan Erdoğan geri adım atmıyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler