Kayıp Türkler, ceza evinde

 Suriye’nin Halep kentinde bulunan cezaevinde casusluk suçlamasıyla 11 ay yatan Suriyeli Mohammed Esaze, serbest kalır kalmaz aynı koğuşta beraber kaldığı Türklerin selamını Türkiye'ye getirdi. Suriye’ye gerek ticaret, gerekse turistik amaçlı gezi için gi

Kayıp Türkler, ceza evinde

 

Suriye’nin Halep kentinde bulunan cezaevinde casusluk suçlamasıyla 11 ay yatan Suriyeli Mohammed Esaze, serbest kalır kalmaz aynı koğuşta beraber kaldığı Türklerin selamını Türkiye'ye getirdi.

 

Suriye’ye gerek ticaret, gerekse turistik amaçlı gezi için giden, ancak Esed askerleri tarafından 'Casus' oldukları gerekçesi ile tutuklanan Türkler, ailelerine sağ oldukları mesajını aynı cezaevinde yatan Suriye uyruklu Mohammed Esaze ile gönderdi. Esaze, 11 ay 10 gün 'Casusluk' iddiasıyla tutuklu bulunduğu cezaevinde, aynı iddia ile 25’ten fazla Türk’ün de kaldığını söyledi.

 

Mohammed Esaze, Türklerin çoğunun işkence gördüğünü ve mahkemeye çıkacakları günü beklediklerini anlattı. Esaze, kendisinin 'casusluk' suçlaması ile tutuklandığını, tutuklandıktan sonra önce Şam’a, ardından Halep’teki cezaevine götürüldüğünü kaydetti. Halep Cezaevi'nde aynı odada 25 kişi ile beraber kaldıklarını anlatan Esaze, bu cezaevinde sadece Suriyeli tutukluların değil, dünyanın çeşitli ülkelerinden insanların bulunduğunu belirtti.

 

Aynı odada tutuklu olarak bulunan Türklerin çoğunun ailesinin, orada olduklarından bile haberi olmadığını aktaran Esaze, tutuklu 2 Türk’ün ailelerine selam getirdiğini anlattı. Ankaralı işadamı Vakkas Orhan’la (61) aynı odada kaldıklarını ve Orhan’ın ailesine selam gönderdiğini aktaran Esaze, “İyi olduğumu aileme ilet, Türk Hükümeti bize yardımcı olsun” dediğini anlattı. Esaze, “Bir de Urfa’dan Mustafa isimli biri vardı. Ama onun durumu ağır. Vakkas iyi, sağlığı yerinde. Ancak orada işkence var. Bizi casuslukla itham ediyorlar” şeklinde konuştu.

 

Halep Cezaevi'nde kalan daha birçok Türk’ün bulunduğunu, hepsinin de casusluk gerekçesi ile tutuklu olduğunun altını çizen Esaze, 11 ay orada kalmasına karşın halen mahkemeye çıkmayan mahkumların bulunduğunu sözlerine ekledi.

 

Öte yandan Ankaralı işadamı Vakkas Orhan’ın ailesi, Suriyeli Esaze’nin ilettiği mesaj ile büyük sevinç yaşadığı ve umutlarının arttığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya