Kaybolan Türk'ün cesedi bulundu

 ABD’nin California eyaletindeki Los Angeles şehri yakınlarındaki bir ormanda yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Türk mühendis Ertuğ Ergün (33) hem helikopterle, hem de at üzerinde arama-kurtarma çalışmaları yürüten polis tarafından aranıyordu. Polis iki h

Kaybolan Türk'ün cesedi bulundu

 

ABD’nin California eyaletindeki Los Angeles şehri yakınlarındaki bir ormanda yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Türk mühendis Ertuğ Ergün (33) hem helikopterle, hem de at üzerinde arama-kurtarma çalışmaları yürüten polis tarafından aranıyordu. Polis iki haftanın sonunda Ergün’ün cesedini buldu. 6 saatlik bir çalışma sonrasında çıkarılan ceset otopsi için helikopterle hastaneye kaldırıldı. Türk mühendisin çalıştığı şirket cenazenin Türkiye’ye nakil masraflarını üstlendiğini açıkladı.

 

Kazara mı, intihar mı

İki yılı aşkın süredir ABD’de çalışmakta olan Ergün, ODTÜ mezunu bir çevre mühendisiydi ve endüstri mühendisliği konusunda da yüksek lisans yapmıştı. Ergün’ün cesedinin ABD’nin en derin üçüncü kanyonu olma özellliği ile bilinen “Angeles National Park” içindeki Suicide Canyon (İntihar Kanyonu) içindeki Vasques Şelalesi dibinde bulunması intihar şüphelerini artırdı.

 

Gidişi var, dönüşü yok

Tehlikeli kanyonun internet sitesinde, yürüyüş yapanlara, araçlarını aşağıda varılacak yerde bırakmaları gerektiği, bu yüzden ikinci vasıtaya ihtiyaçları olduğu, aynı yoldan geri dönüşün mümkün olmadığı uyarısı yapılıyor. Genç mühendisin bilerek ya da bilmeyerek bu uyarıyı ciddiye almadığı kaydediliyor.

 

Türkiye'den transfer olmuştu

2 yıl önce ABD’deki Incremental Oil And Gas Limited firmasının Türkiye ofisinde mühendis olarak işe giren Ertuğ Ergün, başarılı çalışmalarının ardından geçen yıl firmanın Los Angeles’taki merkezine transfer olmuştu.

 

İşyeri özel dedektif tuttu

Genç mühendis en son 14 Haziran’da arazi aracına evinin yakınlarındaki bir istasyondan benzin almıştı. Ergün’ün 3 gün boyunca işe gitmemesi üzerine çalıştığı firma kendisini bulması için özel bir dedektif tuttu. Los Angeles Başkonsolosu Aydın Topçu’nun da devreye girmesi ile Ergün’ün Türkiye’deki ailesine kayıp olduğu bilgisi verilmiş, otomobilinin kanyonun parkında bulunmasının ardından Türk diplomat arama çalışmalarına bizzat yerinden takip etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler