Katliamdan kurtulduktan sonra Müslüman oldu!

Norveç’te 2011 yılında İslam düşmanı Breivik’in 69 kişiyi öldürdüğü katliamdan kurtulan Morten Abrahamsen (22) isimli gencin, saldırıdan bir ay sonra Müslüman olarak İbrahim ismini aldığı ortaya çıktı.Norveç’in başkenti Oslo’da başbakanlık binası önünde b

Katliamdan kurtulduktan sonra Müslüman oldu!

Norveç’te 2011 yılında İslam düşmanı Breivik’in 69 kişiyi öldürdüğü katliamdan kurtulan Morten Abrahamsen (22) isimli gencin, saldırıdan bir ay sonra Müslüman olarak İbrahim ismini aldığı ortaya çıktı.

Norveç’in başkenti Oslo’da başbakanlık binası önünde bombalı saldırıyla başlayarak Utoya Adası’nda gençlerin katıldığı yaz kampına düzenlenen silahlı saldırıyla devam eden 69 kişinin öldüğü katliamdan kurtulan Morten Abrahamsen isimli gencin, saldırıdan bir ay sonra Müslüman olduğu ve İbrahim ismini aldığı ortaya çıktı. “İslamiyet’te huzuru buldum” diyen Morten İbrahim Abrahamsen, 2011 yılında Norveç’te yaşanan Utoya katliamı sırasında yaşadıklarını ve sonrasında nasıl Müslüman olduğunu anlattı. Tuvalete saklandıklarını ifade eden Abrahamsen, “Saklanırken yanımızda Müslüman bir kız vardı. ‘Dua edelim mi?’ diye sordu. Başka bir kız daha vardı. O da Hıristiyan’dı. Bir tane de Ateist kız vardı. Bir de ben vardım. Müslüman kız Kenyalıydı. Arapça dua etmeye başladı. Ben de birden ‘Allahu Ekber’ demeye başladım ve bir anda bunda bir anlam olmalı diye düşündüm” şeklinde konuştu.

"SORULAR SORMAYA BAŞLADIM"

Katliamdan kurtulduktan sonra sorular sormaya başladığını dile getiren İbrahim, “Neden ben kurtuldum? Neden o kadar gence ateş edilirken ben hayatta kaldım?” sorularına cevap aradığını ifade etti. Saldırının ardından psikolojik sıkıntılar yaşadığını söyleyen İbrahim, saldırıdan bir ay sonra Müslüman olduğunu ve İslamiyet’i seçtiğinden beri psikolojik olarak da rahatladığını belirtti.

İslamiyet’ten güç aldığını kaydeden İbrahim, saldırıyı düzenleyen aşırı sağcı teröristin başarısız olduğunu ifade etti. İbrahim, “Breivik (saldırgan) İslamiyet’i çökertmek isterdi. Kendi görüşlerine karşı olan herkesi yok etmek isterdi. Ama aslında tam tersini başardı. Onun sayesinde artık daha bilinçliyim ve nasıl düşünmem gerektiği konusunda çok daha netim. Bence bu Allah’ın ne kadar büyük olduğunun bir göstergesi. Burada pozitif bir ironi var çünkü ben Utoya katliamından sonra İslamiyet’i buldum. Bu teröristin başarmaya çalıştığı şeyin tam tersi” şeklinde konuştu.

"İSLAM DİREKT KALBİME YERLEŞTİ"

İslamiyet’i bulmadan önce kuşkucu olduğunu ifade eden İbrahim, “İslamiyet direkt kalbime yerleşti. Bence o hak din. Bunun nedeni Kur’an’ın hiç değişmemiş olması. Beni Hz. Muhammed kadar etkileyen kimse olmamıştı. O hayatın nasıl olmasıyla ilgili çok şey söylüyor. Buna ölümü kabul etmekte dahil. Dünyanın bir sınav olduğunu ve bu sınavın kolay olmadığını söylüyor” dedi. Alkolik olmadığını ama gene de eskiden içki içtiğini belirten İbrahim, “Eskiden kötü bir gün geçirsem içki içerdim. Şimdi İslam’dan, Allah’tan kuvvet buluyorum” şeklinde konuştu.

"İSLAM ZOR DEĞİL"

Her gün Kur’an okuduğunu ve beş vakit namaz kıldığını dile getiren İbrahim, “İslamiyet zor bir din değil. Kur’an-ı Kerim sizi yönlendiriyor. Artık alkol kullanmıyorum ve domuz yemiyorum” dedi. Batı dünyasının sandığının aksine İslamiyet’in barış ve birlik dini olduğunu vurgulayan İbrahim, “Masum insanları öldüren teröristler Müslüman olamazlar. Hz. Muhammed adam öldürmeyi yasaklamıştır” şeklinde konuştu. Sürekli camiye gittiğini ifade eden İbrahim, camide huzur bulduğunu kaydetti.

69 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

2011 yılında Norveç’te Behring Breivik adlı aşırı sağcı terörist başkent Oslo’da bombalı saldırı düzenledikten sonra Utoya Adası’nda gençlerin katıldığı Norveç Sosyal Demokrat Parti’nin yaz kampına makineli silahlarla saldırı düzenlemişti. Polis kılığında adaya giren Breivik, bölgedeki gençlere makineli tüfekle rastgele ateş açarak 69 kişinin ölümüne, 100’den fazla kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Saldırıdan sonra tutuklanan Breivik’e 24 yılı kesinleşmiş ve daha sonra sürekli 5 yıl uzatılabilecek şekilde hapis cezası verilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler