Karnında roketle ameliyata girdi!

Afganistan'da görev yapan 23 yaşındaki Amerikan askeri Channing Moss, birliğinin uğradığı baskında karnına giren patlamamış bombayla ameliyata alındı.Moss'un birliği yaklaşık içinde 24 askerin bulunduğu zırhlı araçlarla devriye görevlerini yaparken Taliba

Karnında roketle ameliyata girdi!

Afganistan'da görev yapan 23 yaşındaki Amerikan askeri Channing Moss, birliğinin uğradığı baskında karnına giren patlamamış bombayla ameliyata alındı.

Moss'un birliği yaklaşık içinde 24 askerin bulunduğu zırhlı araçlarla devriye görevlerini yaparken Taliban ya da El Kaide yanlısı oldukları sanılan kuvvetlerin saldırısına uğradılar.

Konvoydaki pikap kamyonet infilak edip, içerisindeki iki Afgan askerinin ölümüne sebep olurken, Moss'un bulunduğu Humvee'ye de roketler isabet etti.

ABC News kanalına olayı anlatan Moss, aracın içinde bir uçtan diğerine fırladığını hatırladığını söyledi ve ekledi: "Duman kokusu aldım ve aşağıya baktım... tüten bendim"

Roketatardan çıkan bir misil, Moss'un kalçasının bir tarafından girip, patlayıcı kısmının ucu diğer tarafından çıkmıştı.

Büyük bir şans eseri patlamayan misil, 10 metre mesafedeki herkesi öldürebilecek güce sahipti.

Konvoyun tek sıhhiyecisi olan Jared Angell, Moss ile aynı araçta bulunduğu için hemen müdahale ederek bandajlarla kanamayı azalttı ve misilin fazla hareket etmemesini sağladı.

Yardım için bir sağlık helikopteri çağırıldı, ancak helikopter personeli taşımaktan çekinir korkusu ile Moss'un alt karın bölgesinde bir misil olduğu söylenmedi.

Ancak helikopter ekibi Moss'u görür görmez durumu anladı ve kurallara aykırı olsa da, onu en yakın hastaneye taşımaya karar verdi.

Kaldırıldığı hastanenin bulunduğu üste bulunan bomba imha uzmanı duruma müdahale ederek misili Moss'un vücudundan çıkardı, ardından Moss ameliyata alınabildi.

İç organları ağır hasar gören Moss, hastaneden çıktığında yürüyemez durumdaydı, ancak yıllarca süren fizyoterapinin ardından bastonla yürüyebilir hale geldi.

Moss cesareti ve kararlılığı yüzünden madalyayla onurlandırılırken, onun hayatını kurtaran askerler ve doktorlara da madalya verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler