Karadeniz'de it dalaşı! Soğuk savaş...

NATO ile Rusya arasında yaşanan "Ukrayna" gerilimi Kuzey Denizi'ne kadar taşındı. Rus bombardıman uçağı "Tupolew Tu-95" Kuzey Denizi'nde NATO üyesi Hollanda ve İngiltere'nin hava sahasını ihlal etti. NATO, Rusya'nın iki bombardıman uçağına F-16'larla ceva

Karadeniz'de it dalaşı! Soğuk savaş...
NATO ile Rusya arasında yaşanan "Ukrayna" gerilimi Kuzey Denizi'ne kadar taşındı. Rus bombardıman uçağı "Tupolew Tu-95" Kuzey Denizi'nde NATO üyesi Hollanda ve İngiltere'nin hava sahasını ihlal etti. NATO, Rusya'nın iki bombardıman uçağına F-16'larla cevap verdi.
 
Hollandalı komutan Wilko Ter Horst, 2 Rus bombardıman uçağı "Tupolew Tu-95"in çarşamba günü Kuzey Denizi'nde Hollanda hava sahasını yarım mil ihlal ettiğini söyledi. Hollandalı komutan, nükleer başlık taşıyabilen bu uçaklara, iki F-16 ile karşılık verdiklerini belirtti.
 
Horst, "Rus bombardıman uçakları hava sahamızı terk edene kadar, F-16'larımız eşlik etti" dedi. Rus savaş uçaklarının Kuzey Denizi'nde İskoçya hava sahasını da ihlal ettiği belirtildi. İhlal sonrası İngiliz ordusuna ait iki savaş uçağı Leuchers askeri üssünden havalanarak, Rus savaş uçaklarına eşlik etti.
İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rusya'ya ait iki savaş uçağı uzun süre uluslararası hava sahasında kaldıktan sonra üslerine döndü" denildi.
 
Rusya sınırda askeri tatbikat yapıyor
 
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da doğu ve güney Ukrayna'da yaşanan gelişmeler nedeni ile sınırda askeri tatbikata başladıklarını duyurdu. Şoygu şunları söyledi: "Güçlerin eşit olmadığı ortada. Ukrayna, kendi sivil halkına karşı silah kullanılmaya başlandı. Eğer bugün bu askeri makinalar durdurulmazsa, çok sayıda ölü ve yaralı olabilir. NATO ordularının Polonya ve Baltık ülkelerinde yapacaklarını tatbikatı da Ukrayna'da istikrara yardımcı olamaz."
 
Şoygu, doğu ve güney Ukrayna'da yerel milis güçlerin yaklaşık 2 bin civarında olduğu bilgisini paylaştı. Ukrayna sınırında yer alan Merkez ve Güney Askeri Birliklerle tatbikata başladıklarını belirli görevleri yerine getirmek için taktik eğitim verildiğini ifade eden Şoygu, "Bununla birlikte hava gücü unsurları da bizim ulusal sınırımızda uçuşlar gerçekleştirecek" dedi. Şoygu tatbikatta yer alan asker sayısı ve mühimmatla ilgili bilgi vermedi.
 
5 Rus isyancı öldürüldü
 
Geçtiğimiz hafta Cenevre'de gerçekleşen görüşmede, Ukrayna'da şiddetin sona erdirilmesi kararı alınmasına rağmen ülkenin doğusunda kan akmaya devam ediyor. Slavyansk kentinde kontrolün tamamen ayrılıkçıların eline geçmesi üzerine, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri harekete geçti. Donetsk Bölgesi'nin Slavyansk kentine "terör operasyonu" için giren özel birlikler, Rus isyancıların elebaşı da dahil 5 kişiyi öldürdü. Ukrayna İçişleri Bakanlığı da bu bilgileri doğruladı.
 
Doğu Ukrayna'da Romanlara saldırı
 
Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk kentinde, Rus isyancılar tarafından Roman ailelerin evlerine saldırı düzenlendiği iddia edildi. Yahudi ailelerin fişlenip tehdit edilmesinin ardından Romanlar da aynı şekilde korku içinde. Roman Pawel ailesi, Rus isyancıların evlerinin duvarına ateş ettiklerini ve kendilerine, "Maymunlar dışarı çıkın" diye bağırdıklarını söyledi. Karısı Natalia, 8 çocukları ve 10 torunları ile çok büyük korku içinde olduklarını belirten baba Pawel, "Rus niformaları vardı. Hepimizi ölümle tehdit ettiler ve bizden para istediler. Para, altın ve uyuşturucu vermemizi istediler. Duvara kurşun sıkıp, bize maymun diyerek hakaret ettiler" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler