Kanser olduğunu açıkladı!

Chavez böylece, Venezüella hükümetinin reddettiği ancak günlerden beri hakkında dönen spekülasyonların doğru olduğunu itiraf etmiş oldu.Küba’dan yapılan televizyon yayınında, 56 yaşındaki Chavez, Küba ziyareti sırasında karın ağrıları çekmesi nedeniyle, K

Kanser olduğunu açıkladı!

Chavez böylece, Venezüella hükümetinin reddettiği ancak günlerden beri hakkında dönen spekülasyonların doğru olduğunu itiraf etmiş oldu.

Küba’dan yapılan televizyon yayınında, 56 yaşındaki Chavez, Küba ziyareti sırasında karın ağrıları çekmesi nedeniyle, Küba’nın efsane lideri Fidel Castro’nun “doktorlara gözükmesi tavsiyesine uyduğunu” söyledi. Chavez, “yapılan tetkiklerin ardından apseli tümör keşfedildiğini ve 11 Haziran günü ameliyat olduğunu” ifade etti.

Chavez’in ilk olarak pelvis apsesi nedeniyle ameliyat edildiği açıklanmıştı. Chavez, “bu ameliyatın ardından yapılan tetkiklerde kanserli hücreler olduğu tespit edildiğini ve ikinci ameliyatta tümörün alındığını” söyledi.

Venezüella’yı 12 yıldır yöneten ve Castro gibi ABD karşıtı devrimin küresel figürlerinden biri haline gelen Chavez, “sağlık durumu ve ileride ne olacağı” hakkında bilgi vermedi ancak “hastalıktan kurtulmaya kararlı olduğunu ve iyileştiğini” söyledi.

Chavez konuşmasında, “Hayatım boyunca hatalar yaptım… Bunlardan biri sağlığım hakkında dikkatsiz davranmak ve kontroller yaptırmamak oldu” dedi. Sadece 15 dakika konuşan ve önceden hazırlanmış bir metin okuyan Chavez’in oldukça kilo verdiği görüldü. Venezüella’yı 6 yıl daha yönetmek için seçimlere girmeyi planlayan Chavez, ülkesine ne zaman döneceği hakkında bilgi vermedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler