Kan dolduran olay! "yaktılar"

Hindistan'ın doğusunda 16 yaşındaki öğrenci kız ile 36 yaşındaki, başkasıyla evli sevgilisi, öfkeli köylüler tarafından dövülerek öldürüldükten sonra yakıldı.Bihar eyaletindeki bir köyde meydana gelen linç olayında 16 yaşındaki Parvati Devi ve 36 yaşındak

Kan dolduran olay! "yaktılar"

Hindistan'ın doğusunda 16 yaşındaki öğrenci kız ile 36 yaşındaki, başkasıyla evli sevgilisi, öfkeli köylüler tarafından dövülerek öldürüldükten sonra yakıldı.

Bihar eyaletindeki bir köyde meydana gelen linç olayında 16 yaşındaki Parvati Devi ve 36 yaşındaki Jairam Manjhi, köy halkının gözü önünde sopa ve taşlarla saldırıya uğradı.

Fransız Haber Ajansı'nın aktardığına göre, Gaya bölgesi Emniyet Müdürü Manu Maharaj, kaçan çiftin komşu köyde bulunmasının ardından genç kızın ailesinin, kızlarını köyün ihtiyar heyetinin önüne çıkardığını anlattı.

Maharaj, köy ihtiyar heyetinin çiftten uzlaşmaya yanaşmalarını istediğini, çiftin bu talebi reddetmesi üzerine akrabalarının saldırıya geçtiğini ve bazı aile bireylerinin gözaltına alındığını belirtti.

Emniyet müdürü, "Çifti acımasızca dövdüler sonra da bedenleri köy dışında ateşe verdiler. Çiftin linç edilmesi sırasında 100'den fazla köylü olay yerindeydi. Lince girişenlerin sayısı 15'den fazlaydı." dedi.

Hindistan Yüksek Mahkemesi 2011'de aldığı bir kararla namus cinayetlerine karışanların idam cezasına çarptırılmasına karar vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler