Kahn davası kapandı!

  Fransız savcılığı Dominique Strauss-Kahn'a yöneltilen suçlamayla ilgili olarak eldeki kanıtların, tecavüz girişiminden daha hafif bir suç sayılan 'cinsel saldırı' sınıflamasına girdiğini bildirdi.Fransız yazar Tristane Banon, Strauss-Kahn'ın 2003 yılınd

Kahn  davası kapandı!

 

 Fransız savcılığı Dominique Strauss-Kahn'a yöneltilen suçlamayla ilgili olarak eldeki kanıtların, tecavüz girişiminden daha hafif bir suç sayılan 'cinsel saldırı' sınıflamasına girdiğini bildirdi.

Fransız yazar Tristane Banon, Strauss-Kahn'ın 2003 yılında, bir kitap için mülakat yapmaya gittiğinde kendisine tecavüz girişiminde bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi olmuştu.

Banon, eski IMF başkanının New York'da bir otelde, temizlik görevlisine tecavüzden yargılandığı dava sırasında kendi şikayetini ortaya atmıştı.

Fransız savcılığından yayımlanan bildiride, "yeterli kanıt bulunmadığı için, tecavüz girişimi ile ilgili bir yargılama yapılamayacağı açıktır. Ancak eldeki kanıtlar, bir cinsel saldırı bağlamında kabul edilmiştir." dedi.

Fransız yasalarına göre, tecavüz girişiminde zaman aşımı 10 yıl iken, cinsel saldırıda bu süre 3 yıla iniyor.

Tristane Banon'un avukatı David Koubbi, kararı bir zafer olarak yorumladı; "Strauss-Kahn, zaman aşımı sayesinde ceza almaktan kurtulmasına izin verilen, cezalandırılmamış bir cinsel saldırgan olarak tanımlanıyor. Ama hakkındaki meşru kuşkular sürüyor." dedi.

Koubbi, "Bu kararla, Banon'un dile getirdiği şikayetlerin, Mr Strauss-Kahn'ın iddialarının tersine, hayalî olmadığı ortaya çıktı" dedi.

Dominique Strauss-Kahn'ın avukatıysa, kararın, "müvekkilinin adının tamamen temize çıkması anlamına geldiğini" söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya