Kadın peçeye sığmaz

 On yıl öncesine kadar sadece savaş yaralanmaları veya kezzap atma nedeniyle estetik cerrahlara başvuran Afgan kadınları, şimdilerde burun kaldırma, yüz gerdirme, göğüs estetiği için sıraya giriyor. Sokakta peçeli çarşafla dolaşmak zorunda olmalarına rağm

Kadın peçeye sığmaz

 

On yıl öncesine kadar sadece savaş yaralanmaları veya kezzap atma nedeniyle estetik cerrahlara başvuran Afgan kadınları, şimdilerde burun kaldırma, yüz gerdirme, göğüs estetiği için sıraya giriyor.
 
Sokakta peçeli çarşafla dolaşmak zorunda olmalarına rağmen, gerekçeleri de basit: Daha güzel görünmek...
 
AFGANİSTAN’da peçeli çarşafla dolaşmak zorunda olsalar da, kadınların estetik operasyon yapan kliniklerde kuyruğa girdiği ortaya çıktı. Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan Afgan estetisyen Dr. Aminullah Hamkar, “On yıl öncesine kadar sadece savaş, kezzap atma olayları ya da trafik kazalarında yaralananlar gelirdi. Şimdi ise çok sayıda kadın burun kaldırma, yüz gerdirme, göğüs büyütme ya da karın yağı aldırma gibi taleplerle kliniğimize geliyor” diye konuştu. Başkent Kabil’de klinik işleten Afgan doktor, “Bazen genç kadınlara neden estetik operasyon istediklerini soruyorum. Basitçe, ‘Daha güzel görünmek istiyoruz’ diyorlar” dedi. Doktor Hamkar’a göre bu iyiye işaret. En azından başkentte radikal İslamcı Taliban’ın uygulamalarının dışına çıkılabiliyor.
 
MADEM DEMOKRASİ VAR...
 
Hamkar’ın kliniğinde burnunu büyüttüren 18 yaşındaki Şeyda adlı genç kız, “Benim burnum kısa ve basıkken daha büyük burna sahip ablalarıma gıpta ederdim” dedi. Hazara etnik grubundan olan Şeyda, böylece diğer Afganlarınkinden farklı şekilde, Moğol görünümünü biraz olsun değiştirmiş oldu. Polis olan Şeyda, “Şimdi daha büyük bir burnum var. Kendimi daha rahat hissediyorum” dedi. Kızının burnunu küçülttüren Muhammed İbrahim adlı Tacik kökenli bir Afgan baba ise, “Taliban gençliğimizi insan haklarından yoksun bıraktı. Şimdi demokrasi var ve ben kızımın kendisini çirkin hissetmesini istemiyorum. Şimdi daha iyi bir burna sahip ve mutlu olabilir” diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya