Kaddafi'nin gizli sığınağı yayınlandı

Libya hızla iç savaşın pençesine düşerken El Cezire televizyonu Muammer Kaddafi'nin gizli sığınağının görüntülerini yayınladı. İsyancıların eline geçen El Bayda kentinde bulunan bir saraya ait olan görüntülerde pek çok lüks mekanla birlikte, gizli sığınak

Kaddafi'nin gizli sığınağı yayınlandı

Libya hızla iç savaşın pençesine düşerken El Cezire televizyonu Muammer Kaddafi'nin gizli sığınağının görüntülerini yayınladı.

İsyancıların eline geçen El Bayda kentinde bulunan bir saraya ait olan görüntülerde pek çok lüks mekanla birlikte, gizli sığınak da dikkat çekiyor. Demir bir kapının koruduğu sığınak her türlü nükleer ve kimyasal saldırıya karşı güvenlik sağlıyor. Libya liderinin aylarca hayatta kalabileceği şekilde inşa edilen sığınak, tek bir panelle idare ediliyor. Sığınağı yapansa Amerikalı ve İsveçli iki firma.

Diğer taraftan Kaddafi kontrolü altındaki başkent Trablus’ta bir kez daha gövde gösterisi yaptı. Ülkenin birçok kentinden çatışma haberleri gelirken, başkent Trablus’ta bugün halk yönetiminin 34’üncü kuruluş yıldönümü kutlanıyor. Kutlamalar çerçevesinde düzenlenen bir toplantının görüntüleri devlet televizyonunda yayınlandı. Sloganlar eşliğinde salona giren Kaddafi, halk yönetimi olarak tanımladığı varolan rejimi anlatan bir konuşma yaptı.

'İÇ SORUN YOK'

Konuşmasında Libya'da bir iç sorun bulunmadığını tekrarlayan Kaddafi, "Doğuda hiç protesto yok" dedi. Kaddafi, "El Kaide hücreleri güvenlik kuvvetlerine saldırdı ve silahlarını ellerinden aldı. Bütün bunlar nasıl başladı? Küçük el Kaide hücreleriyle" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya