Kaddafi'den kimyasal silah tehdidi

Tüm güçlerini başkente yığan Kaddafi, sadık kalan ordu birlikleri ve yabancı paralı askerlere cesaret verici haplar içirerek halka ateş açtırıyor. Görevinden istifa eden Ihab El-Mismari adlı Libyalı eski diplomat Kanada’nın Toronto Star Gazetesi’ne, “Kork

Kaddafi'den kimyasal silah tehdidi

Tüm güçlerini başkente yığan Kaddafi, sadık kalan ordu birlikleri ve yabancı paralı askerlere cesaret verici haplar içirerek halka ateş açtırıyor. Görevinden istifa eden Ihab El-Mismari adlı Libyalı eski diplomat Kanada’nın Toronto Star Gazetesi’ne, “Korkuyorum, sarin gazı gibi çok tuhaf silahlardan bahsedildiğini duydum ve Kaddafi’nin bu tarz silahlara başvurmasından endişeliyim” diye konuştu.

Camiye  bomba  yağmuru

Kaddafi’nin güçlerini başkente toplaması nedeniyle ülkenin büyük bir kısmında protestocular kent merkezlerini kolaylıkla ele geçirdi ve isyan başkent kapılarına dayandı. Kaddafi güçleri dün başkent yakınındaki Zaviye kasabasında protestocuların sığındığı bir camiyi bomba yağmuruna tuttu. Caminin minaresi yıkılırken, onlarca protestocu ise kurşunlara hedef olarak öldü. Musratha’da Kaddafi yanlısı askerler makineli tüfek ve roketatarlarla saldırdı. Çok sayıda ölü var.

İsyanı Bin Ladin yönetiyor

LİBYA lideri Muammer Kaddafi, dün devlet televizyonundan telefon bağlantısıyla yaptığı açıklamada, isyanı El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in yönlendirdiğini ileri sürdü. ‘Ölenler için başsağlığı dileyerek’ sözlerine başlayan Kaddafi, “Halkımızı manipule eden düşman Bin Ladin’dir. El Kaide’nin laflarına kanmayın’ çağrısında bulundu. İsyan edenlere daha önce ‘sıçanlar’ diye hitap eden Kaddafi, bu defa, ‘Libya’nın çocukları’ tabirini kullandı. İsyancılar arasında El Kaide militanlarının da bulunduğunu savunan Kaddafi, “Bunları ABD ve Batı dünyası da arıyor” dedi. Kaddafi’nin büyük oğlu Seyfülislam da dün televizyonlardan halka seslendi. Seyfülislam, “Ülkeyi dünyanın her yerinden gazetecilere açtığımızı dünyaya ilan ediyoruz” dedi.

Kurtarılmış bölge

Mısır sınırından kurtarılmış bölgelere giren gazeteciler, Tobruk, Derne ve ardından Bingazi’ye ulaştı. Tobruk’ta direnişçi Libyalılar, gazetecilere yanmış araçları göstererek askerlerinin saçtığı dehşeti anlatmaya çalıştı.

Bingazi gazileri

Libya’nın doğu illerinde halk 42 yıllık esaretten kurtulduklarını belirterek zafer gösterilerine devam ediyor. İsyanın ilk başladığı Bingazi bölgesinde Kaddafi’nin paralı askerlerinin vahşetine maruz kalan protestocular, taraf değiştiren ordu birliklerinin desteğiyle 3 gün süren çatışmaların ardından kenti ve bölgeyi kurtardıklarını anlattı. Bingazi halkı, meydanda tankların üzerinde ‘zafer’ işareti yaparak, bölgeye girmeye başlayan uluslararası medyaya poz verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya