Kaddafi'den, Berlusconi'ye mektup

Libya'nın öldürülen devrik lideri Muammer Kaddafi'nin, 5 Ağustos'ta, "dostu" İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'ye bir mektup yazarak "Libyalıları öldüren bombardımanları durdurmasını" istediği bildirildi.Kaddafi, "iki ülke halkları lehinde bir dostluk an

Kaddafi'den, Berlusconi'ye mektup

Libya'nın öldürülen devrik lideri Muammer Kaddafi'nin, 5 Ağustos'ta, "dostu" İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'ye bir mektup yazarak "Libyalıları öldüren bombardımanları durdurmasını" istediği bildirildi.

Kaddafi, "iki ülke halkları lehinde bir dostluk anlaşması imzaladığı dostunun bu tutumu karşısında şaşırdığını, Berlusconi'den bu savaşa destek olmadan önce arabuluculuk girişiminde bulunmasını ümit etmiş olduğunu" ifade ediyor.

Dergiye göre, Kaddafi mektubunda, "Berlusconi'yi sorumlusu olmadığı bu konuda kınamadığını, çünkü Berlusconi'nin, ne kendisini ne de İtalyan halkını onurlandıran bu kötü eylemlerden yana olmadığını çok iyi bildiğini, Berlusconi'nin bundan vazgeçme imkanının bulunduğunu" yazıyor.

Mektupta Kaddafi, Berlusconi'den Libyalıları öldüren bu bombardımanları durdurmasını ve İtalyan başbakanından bunun için müttefikleri ve dostlarıyla konuşmasını talep ediyor.

Mektubun, Kaddafi'nin arkadaşı olan bir İtalyan çift tarafından Ağustos başında Roma'da İtalyan yetkililere teslim edildiği belirtildi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya