Kaddafi için uluslararası uyarı!

Uluslararası polis teşkilatı Interpol, Libya lideri Muammer Kaddafi ile ailesinin 15 üyesi hakkında kamu güvenliği için tehdit oluşturdukları anlamına gelen turuncu alarm yayınladı Kaddafi ve rejimine yönelik uluslararası yaptırımlara destek amacıyla yayı

Kaddafi için uluslararası uyarı!

Uluslararası polis teşkilatı Interpol, Libya lideri Muammer Kaddafi ile ailesinin 15 üyesi hakkında kamu güvenliği için tehdit oluşturdukları anlamına gelen turuncu alarm yayınladı

 

Kaddafi ve rejimine yönelik uluslararası yaptırımlara destek amacıyla yayınlanan alarm, teşkilatın dünya çapındaki 188 üyesine gönderildi.

 

Eylem ya da yaratılan durumun kamu güvenliğine risk oluşturduğu zamanlarda verilen turuncu alarm, hakkında uyarı çıkarılan kişilerin, hareketlerinin engellenmesi ve mal varlıklarının dondurulması için hukuki yaptırım ve sınır polisi bilgisi sağlıyor.

 

Interpol açıklamasında da Kaddafi ile yakını 15 kişinin, "sivil halka yönelik hava bombardımanı dahil, planlı saldırılara karıştığı ya da katıldığının tespit edildiği" kaydedildi.

 

AVUSTURYA KADDAFİ VE YAKINLARININ 26 BANKA HESABINI DONDURDU

Avusturya Merkez Bankası AB'nin kararı uyarınca, Libya lideri Kaddafi ile yakınlarının ülkedeki 26 banka hesabını dondurduğunu açıkladı.

 

Avusturya Merkez Bankası(OENB) AB'nin aldığı yaptırım kararı uyarınca, Libya lideri Muammer Kaddafi ile yakınlarının ülkedeki 26 banka hesabını dondurduğunu açıkladı.

 

Avusturya basınında yayımlanan haberlerde, Kaddafi'nin ülkede değişik bankalarda toplam 30 milyar dolar parası bulunduğu ileri sürüldü.

 

Avusturya bankalarındaki hesaplarda Kaddafi'nin isminin geçmediğini belirten Avusturya gazeteleri, değişik bankalardaki hesapların çoğunun Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam ve diğer bazı aile fertleri adına açıldığını bildirdi.

 

Bu arada Kaddafi'nin Avusturya'daki mal varlığını yönettiği gerekçesiyle dün Anayasayı Koruma ve Terörle Mücadele Teşkilatı tarafından sorgulanan Mustafa Zarti'nin banka hesaplarının da dondurulduğu açıklandı.

 

Libya kökenli Avusturya vatandaşı olan Zarti, avukatı kanalıyla yaptığı basın açıklamasında, banka hesaplarının dondurulması yolundaki karara bir üst mahkemede itiraz edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya