Kaddafi çölde tek başına!

BM ve AB’nin seyahat yasağı koyarak ambargo kararı aldığı Libya lideri Muammer Kaddafi oğullarıyla birlikte başkent Trablus’ta direniyor. Dünya liderlerinin istifaya çağırdığı, BM Güvenlik Konseyi’nin malvarlığına el koyup seyahat yasağı koyduğu ve son ol

Kaddafi çölde tek başına!

BM ve AB’nin seyahat yasağı koyarak ambargo kararı aldığı Libya lideri Muammer Kaddafi oğullarıyla birlikte başkent Trablus’ta direniyor.

 

Dünya liderlerinin istifaya çağırdığı, BM Güvenlik Konseyi’nin malvarlığına el koyup seyahat yasağı koyduğu ve son olarak da AB’nin yaptırım kararı aldığı Libya lideri Muammer Kaddafi, başkent Libya’da tek başına direnmeye çalışıyor.

Libya’da taraf değiştiren ordu birlikleri ile Kaddafi güçleri arasında başkent çevresinde yer yer çatışmalar yaşanıyor. Kaddafi’nin veliahtı gözüyle bakılan oğlu Seyfülislam liderliğindeki ‘sadık’ birlikler dün başkent Trablus’un doğusu ve batısındaki kentlere karşı atak başlattı ancak saldırılar kısa sürede durduruldu.

İngiltere eğitimli Seyfülislam Kaddafi önderliğindeki Kaddafi’ye bağlı birlikler, Trablus’un 50 kilometre batısındaki Zaviye ve 200 kilometre doğusundaki Misrata’ya saldırdı. Dün akşam başkentin 150 km doğusundaki Misrata’da Kaddafi’ye bağlı güçlerin sokaktakilere ateş açması sonucu 2 kişinin öldüğü, bir kişinin de ağır yaralandığı bildirildi. Muhalifler kentte kontrolün kendilerinde olduğunu ancak silahsız olduklarını ve Kaddafi güçlerinin kenti sardığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler