Kaçırılan pilotlarla ilgili önemli gelişme!

Lübnan basınına göre, Muhammed Salih adlı şahsın, Türk pilotları kaçıranlarla bağlantısı olduğunun kanıtlandığı, cep telefonu görüşmelerinin ele geçirilmesinden sonra gözaltına alındığı ifade edildi.Salih'in gözaltına alınmasının ardından olaya tepki göst

Kaçırılan pilotlarla ilgili önemli gelişme!

Lübnan basınına göre, Muhammed Salih adlı şahsın, Türk pilotları kaçıranlarla bağlantısı olduğunun kanıtlandığı, cep telefonu görüşmelerinin ele geçirilmesinden sonra gözaltına alındığı ifade edildi.

Salih'in gözaltına alınmasının ardından olaya tepki gösteren rehinelerden sorumlu bir görevli olan Şeyh Abbas Sgeyb, "Türklerle ilgili telefon görüşmeleri dinleniyorsa, tüm Lübnan vatandaşlarının gözaltına alınması gerekir" şeklinde konuştu. Salih'in bugün serbest bırakılmasının beklenildiği ifade edilirken, olayla ilgili henüz bir gelişme yaşanmadı.

Geçtiğimiz günlerde pilot olan Murat Akpınar ve Murat Ağca, Beyrut'ta konaklayacakları otele gittikleri sırada silahlı saldırganlar tarafından kaçırılmış ve saldırı 'İmam Rıza'nın Ziyaretçileri' adlı bir grup tarafından üstlenilmişti. Olay sonrası açıklama yapan grup, Suriye'de muhaliflerin elinde bulunan 9 rehinenin bırakılmasını istedikleri belirtilmişti.

“MUTLAKA KURTARACAĞIZ”

Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur, Türk pilotların kaçırılmasının, Lübnan’ın güvenlik ve istikrarına yönelik ağır bir darbe olduğunu belirterek, “Pilotlar mutlaka kurtarılacak. Bu olay iki ülke ilişkilerini etkilemeyecek” dedi. Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Mansur, “Bu olayı mutlu bir şekilde nihayetlendirmek için Türkiye ve Lübnanlı yetkililer arasında görüşmeler devam ediyor. Lübnan güvenlik güçleri olayın açıklığa kavuşması ve kaçıranların kimliğinin tespit edilmesi için yoğun bir şekilde çalışıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya