Kabe genişletiliyor

Mekke kentinde, Kabe çevresinde, Ramazan ayının girişi ile birlikte ara verilen genişletme çalışmalarına yeniden başlandı.Sıcaklıkların 50 dereceye kadar yükseldiği Ramazan ayında ara verilen çalışmalar, 5 bin işçi ile yeniden başladı. Hz. Peygamber'in ev

Kabe genişletiliyor

Mekke kentinde, Kabe çevresinde, Ramazan ayının girişi ile birlikte ara verilen genişletme çalışmalarına yeniden başlandı.

Sıcaklıkların 50 dereceye kadar yükseldiği Ramazan ayında ara verilen çalışmalar, 5 bin işçi ile yeniden başladı. Hz. Peygamber'in evinin bulunduğu Gazze caddesindeki yüzlerce otelin yıkımı için bölge genelinde 2 bin binanın elektrikleri kesildi.

Bu arada, Kabe'nin genişletilmesi için bazı vatandaşların topraklarını Kabe Vakfı'na bağışladıkları ve bunların değerinin yaklaşık 37.5 milyon dolar olduğu bildirildi.

Öte yandan, dünyanın en uzun yaya geçidinin de içinde bulunduğu tünel çalışmalarına devam ediliyor. Tünel Aziziye ile şeytan taşlama bölgesi olan Cemerat'ı birleştirecek. 16 metre genişliğinde ve 300 metre uzunluğundaki tünelin, bölgedeki ulaşımı büyük oranda rahatlatması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya